Novosti

Održana 4. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Zaboka

Na sjednici Skupštine Turističke zajednice iznesen je prijedlog odluke o godišnjem financijskom izvješću, ali je i iznesen prijedlog pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta

Hanžek: Nećemo zapošljavati nikoga dok se ne stvore materijalni uvjeti za to

Na početku 4. po redu sjednice Skupštine Turističke zajednice, održane proteklog petka, predstavljena je nova članica Andreja Šimag koja je zamijenila Marija Antolića. Financijsko je izvješće predstavio je Boris Roman Blažinić, rekavši da je, ako se izuzme donacija iz Gradskog proračuna, prihodi s danom održavanja sjednice iznose 14,541,98 kuna. Gradonačelnik Hanžek je naglasio kako još uvijek muku muče s firmama koje svoju djelatnost obavljaju na području Zaboka, ali im je sjedište u nekoj drugoj županiji. Takvi poslovni subjekti nisu plaćali turističku taksu, pa je ukazano Poreznoj upravi da povećaju kontrole u tom pogledu. Kruno Čačko predstavio je prijedlog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Turističkom uredu Turističke zajednice. – Predviđeno je da bi zaposleni trebali biti direktor, pomoćnik direktorai stručni suradnik. Direktor mora imati VSS i tri godine rada u turizmu, a pomoćnik direktora mora također imati VSS i jednu godinu rada u turizmu. Stručni suradnik obavljao bi tehničke stvari i zadatke – objasnio je Čačko. Hanžek je dodao kako zasada neće biti zapošljavanja jer ne postoje materijalne mogućnosti da se financiraju ni aktivnosti i plaće zaposlenika. Najavio je prvu predstojeću aktivnost u kojoj će sudjelovati Turistička zajednica. Riječ je o Sajmu i izložbi bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske koja će seodržati 5. travnja u Galeriji Grada Zaboka.

Prva predstojeća aktivnost kojom će se baviti Turistička zajednica bit će Sajam i izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 5. travnja.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content