Novosti

Održana 7. Zabočka Kukurijada

U subotu 26.5.2018. održana je 7. Zabočka Kukurijada – tradicionalna biciklijada Rekreativnog biciklističkog kluba Ku-ku-ri-ku iz Zaboka koja se organizira povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja. Prije starta biciklijade, održano je zajedničko zagrijavanje, a sva djeca koja nisu sudjelovala u vožnji, okušala su se u tradicijskim igrama koje su pripremile volonterke Društva Naša djeca Zabok. Na ovogodišnjoj biciklijadi sudjelovalo je više od 200 biciklista svih uzrasta, a vožene su dvije rute: velika u duljini od 32 km koja je prolazila kroz Sveti Križ Začretje, Donju Pačetinu, Krapinske Toplice i Martinišće te mala od 4 km kroz Lug Zabočki prilagođena djeci. Bicikliste na velikoj ruti dočekala je okrjepa u Vinoteci Kapljica u Svetom Križu Začretju, te u Krapinskim Toplicama u organizaciji Turističke zajednice Srce Zagorja.
Biciklijada je organizirana u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije Grad Zabok – prijatelj djece, Društvom Naša djeca Zabok, Zavodom za javno zdravstvo KZŽ i Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a u okviru projekta Zabok – zdravi grad. Sudionici biciklijade dobili su majice sa sloganom Recept za zdravlje bolje – dva kotača i malo dobre volje!, poklone Hervisa, a uz okrjepu putem, na cilju ih je dočekao i nezaobilazni grah.

Cilj biciklijade je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života od najranije dobi. Stoga veseli ovako velik broj sudionika, djece, mladih, ali i cijelih obitelji, koji su boravak u prirodi i kretanje pretvorili u međusobno druženje i odličnu zabavu. Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima i ujedno pozivaju sve da što češće koriste bicikl kao prijevozno sredstvo jer i na taj način brinu o svom zdravlju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content