Novosti

ODRŽANA EDUKACIJA ZA VOLONTERE U DRUŠTVIMA NAŠA DJECA HRVATSKE

Edukaciju „Igre i Igraonice“ za kreativne seminare u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ vodile Zvjezdana Balija i Jasenka Borovčak, članice DND-a Zabok

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske u Zagrebu je održana edukacija volontera iz Društava Naša djeca u okviru NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Održane su edukacije za likovno-kreativne radionice te edukacija „Igre i igraonice“. Nakon uvodnog upoznavanja polaznika voditelji iz Društava Naša djeca imali su priliku u okviru likovno-kreativnog seminara koji je vodila Mirjana Kranželić, likovna umjetnica naučiti izraditi origami lutku, lampione, božićne artičoka kuglice, kaleidoskop te osnove izrade nakita.

Edukaciju „Igre i igraonice“ vodila je Zvjezdana Balija, volonterka Društva Naša djeca Zabok, odgajateljica, lutkarica, dramska pedagoginja uz asistenciju Jasenke Borovčak, tajnice DND-a Zabok. Polaznicima su predstavljene mogućnosti organizacija igraonica i igara s djecom koje mogu provoditi tijekom godine. Polaznici su upoznati s mnoštvom dječjih igara: društvenim, stolnim te igrama na otvorenom koje se u izvornom ili prilagođenom obliku igraju u različitim zemljama Europe, a popularne su i u Hrvatskoj. Uz mnoštvo ideja koje su polaznici dobili na ovoj edukaciji ovoga će ljeta zahvaljujući NIVEA projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“ organizirati besplatne ljetne aktivnosti za djecu i roditelje kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content