Novosti

Održana Godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice KZŽ

U petak, 15. svibnja 2015. godine u Zaboku je održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Ivica Glas i zapovjednik Marijan Lovrenčić osvrnuli su se na rad u 2014. godini te su istaknuli da na području Krapinsko-zagorske županije operativno djeluju 82 dobrovoljna vatrogasna društva, od čega su četiri u gospodarstvu, te dvije javne vatrogasne postrojbe. Nastavljeno je i sa osposobljavanjem pa je tako održano 15 tečajeva za osposobljavanje, kroz koje je čak 529 vatrogasaca uspješno položilo za neko od vatrogasnih zvanja, odnosno specijalnost. Od brojnih natjecanja posebno su istaknuti uspjesi mladeži DVD-a Bedekovčina, čija je ženska mladež osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju i osigurala nastup na vatrogasnoj olimpijadi u Poljskoj ove godine.

Što se pak tiče dislokacije, u sklopu redovne državne dislokacije vatrogasci iz KZŽ bili su angažirani na Dugom otoku u Zadarskoj županiji. No, zbog vremenskih neprilika, prošle godine zabilježene su i dvije izvanredne dislokacije ali ne na požarima, nego na otklanjanju posljedica od poplava u Slavoniji. Zagorski vatrogasci i oprema pomagali su u Županji i Drenovcima.

Skupštini je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da unatoč činjenici da je zbog porezne reforme proračun Krapinsko-zagorske Županije manji, sredstva namijenjena radu Vatrogasne zajednice KZŽ nisu smanjena. „Činjenica je da je osposobljenost zagorskih vatrogasaca definitivno puno veća od kvalitete opreme koju posjeduju, i time ćemo se svi trebati pozabaviti u sljedećem razdoblju. Učinit ćemo sve što je u našoj moći, da u narednim godinama pokušamo povećati sredstva namijenjena vatrogastvu“, rekao je župan Kolar, koji se također osvrnuo na bogatu tradiciju vatrogastva u Zagorju. „Tradicija vatrogastva je na području Krapinsko-zagorske županije duga 140 godina i slobodno možemo reći da je vatrogastvo na našem području zapravo način življenja. Ono je čvrsto ukorijenjeno na našim prostorima“, zaključio je župan Kolar. Svečanoj sjednici prisustvovali su i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović tepotpredsjednik Skupštine KZŽ Tomislav Končevski.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content