Novosti

ODRŽANA JE 18. SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG VIJEĆA

U planu rekonstrukcija Strossmayerova ulica , a u vrtiću Zipkica zamjenit će se cjevovod i obnoviti sanitarni čvor

Vijećnica Martina Rubil Skitanić (HDZ) pitala je gradonačelnika postoji li mogućnost da poljoprivredni redar uskoro počne s radom. – Velika je vjerojatnost da on počne s radom 1.1.2019 godine – naglasio je Hanžek

Na posljednjoj sjednici zabočkog Gradskog vijeća jednoglasno su prihvaćena druga izmjena i dopuna proračuna. Kako je objasnila pročelnica Marija Sinković, proračun sada, nakon rebalansa iznosi 53.616, 718, 83 lipe.

Najvažniji projekti

Pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Nenad Miletić rekao je kako su najvažniji projekti, zbog kojih se vršio rebalans, rekonstrukcija Strossmayerove ulice gdje je vrijednost radova oko milijun i pol kuna, a ministarstvo graditeljstva sufinancira radove s 320 milijuna kuna. – Još jedan od velikih projekata koji je uključen u rebalans su i radovi na Dječjem vrtiću Zipkica. Tamo će se mijenjati cjevovod i rekonstruirati sanitarni čvor. Ti su radovi vrijedni oko milijun i dvjesto devedeset tisuća kuna, a ministarstvo demografije sufinancira 25% troškova – istaknuo je Miletić dodajući kako je još jedan od važnih projekata i rekonstrukcija dječjeg igrališta u Špičkovini koje će stajati oko 450 tisuća kuna. Sva tri spomenuta projekta uskoro bi trebala početi s realizacijom. Na vijeću je izglasana i odluka o pokretanju, rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete. Gradonačelnik Ivan Hanžek vijeću je rekao kako je u Zaboku prije osam godina izvršena zamjena rasvjetnih tijela, a da se s novom LED rasvjetom treba biti poprilično oprezan jer su se, uslijed tržišne utakmice, pojavili brojni proizvođači i tvrtke koji prodaju proizvode i usluge sumnjive kvalitete. – Kada budemo ulazili u taj projekt, napravit ćemo to kvalitetno i s provjerenim tvrtkama – zaključio je Hanžek.

Prometna studija

Izvan snage je stavljena i Odluka o davanju suglasnosti za opremanje i gradnju skate parka. Pročelnik Miletić objasnio je kako je LAG Zagorje – Sutla Gradu rekao kako Vijeće mora donijeti odluku nakon što natječaj bude raspisan. HDZ – ov vijećnik Zoran Bunčec pitao je kako napreduje prometna studija Zaboka te do kuda se došlo s tim projektom. Nenad Miletić odgovorio mu je kako je realizacija pokrenuta te da su diljem grada postavljeni mjerači prometa, a uskoro će se postaviti i kamere koje će pratiti promet. – Do kraja godine bila bi gotova ta prva faza projekta. Inače, i prometna studija uvrštena je u rebalans. Mi smo u ovogodišnjem proračunu za tu namjenu predvidjeli 200 tisuća kuna, no najmanja ponuda koja nam je stigla iznosila je 249 tisuća kuna pa je u rebalans uvršteno i povećanje od 49 tisuća kuna – istaknuo je pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe. Vijećnica Martina Rubil Skitanić pitala je gradonačelnika postoji li mogućnost da poljoprivredni redar uskoro počne s radom. – Velika je vjerojatnost da on počne s radom 1.1.2019 godine – naglasio je Hanžek.

Izvor:Zagorski list

Skip to content