Novosti

Održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka sazvana po hitnom postupku

Dvije tvrtke zainteresirane za kupnju zemljišta u zabočkoj Gospodarskoj zoni

U ponedjeljak, 29. listopada održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka sazvana po hitnom postupku, a na dnevnom je redu bilo pet točaka. Godišnji izvještaj o radu za odgojno obrazovnu godinu 2018/ 2019 te Godišnji plan i program te Kurikulum za odgojno – obrazovnu godinu 2018/2019 prezentirala je ravnateljica Dijana Lovinčić – Crnković.

Rekla je kako je u prošlo pedagoškoj godini u vrtić bilo upisano 303 djece, a da se plan izvršavao sukladno financijskim mogućnostima.

– Donacijom jednog roditelja od 50 tisuća kuna nabavili smo jednu spravu za vanjsko igralište, a još jednom donacijom od 40 tisuća kuna opremit ćemo senzornu sobu te nabaviti još neku didaktiku – istaknula je ravnateljica dodajući kako je osnivač, odnosno Grad Zabok, prijavio projekt zamjene cjevovoda u vrtiću na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što je dobiveno više od 364 tisuće kuna što će uvelike riješiti probleme puknuća cijevi i drugih problema s njima koji se javljaju zbog dotrajalosti. Vijeće je dalo suglasnost i za prodaju dvaju zemljišta u Gospodarskoj zoni. Kako je objašnjeno, za jedno je zemljište zainteresirana tvrtka Dunapack dok je za drugo zainteresirana tvrtka Meditex.

Obje tvrtke planiraju širiti svoje pogone. Vijećničkih pitanja nije bilo mnogo. Tek je nezavisna vijećnica Nataša Hlaban pitala kako teče provedba projekta MIPOS te u kojoj je fazi prijava projekta Regenerator. Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, koja je ujedno i voditeljica tog projekta, odgovorila je kako su od prvog srpnja zaposlene žene koje brinu o korisnicima, da je već izvršena prva evaluacija projekta te su dobiveni pozitivni komentari. – Voljeli bismo da se ovaj projekt, nakon dvije godine, koliko traje razdoblje njegova provođenja, produlji jer se već dosad pokazao vrlo korisnim – rekla je Đurek. O projektu Regenerator govorio je gradonačelnik Ivan Hanžek, napomenuo je da prijave projekata nekoliko puta odgađanje pa je projekta reGenerator prijavljen 4. 10. 2018. i očekujemo pozitivan ishod.

Radi se o prijavi na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Revitalizacija brownfield lokacija“ za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih za obnovu brownfield lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja) na području Urbane aglomeracije Zagreb, a išao je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za područje Urbane aglomeracije Zagreb.

(Radi se Integriranim Teritorijalnim Ulaganjima – ITU – novi mehanizam Europske unije, koji je uveden s ciljem jačanja uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja u razdoblju 2014. – 2020. godine. ITU mehanizam je provedbeni mehanizam koji je osmišljen kako bi olakšao provedbu aktivnosti koje imaju naglašenu teritorijalnu dimenziju, a aktivnosti se mogu financirati iz tri različita fonda: Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda).

Izvor.Zagorje.com

Skip to content