Novosti

Održana je deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka

U četvrtak, 25.01.2018., održana je sjednica Gradskog vijeća Zaboka na kojoj je prisustvovalo 13 od 15 vijećnika. Nekoliko je točaka dnevnog reda bilo vezano uz gospodarenje otpadom i novu Uredbu o zbrinjavanju istoga.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i javne potrebe Nenad Miletić naglasio je kako je donesen novi Zakon s kojim se i lokalne jedinice moraju uskladiti. O toj je temi vijećnicima više rekao direktor Komunalnog Zabok, Rajko Turk. Objasnio je kako će se uskoro utvrditi i novi cjenik za pružanja javne usluge odvoza otpada. – Svjestan sam da će na početku biti pitanja i problema , ali moram reći da će cijene biti barem duplo veće – istaknuo je Turk dodajući da će se otpad morati selektirati, a oni koji to neće činiti bit će i novčano kažnjeni. Kako je na primjeru objasnio direktor Komunalnog, ako netko kaže da mu ne treba kanta za biološki otpad, a ‘komunalci’ kasnije pronađu takav otpad u drugim kantama, korisnik će morati platiti kaznu. Ujedno, kako je dodao, bit je definirani i određeni popusti za one koji budu se pridržavali propisa. Turk je objasnio kako će računi imati minimalni, odnosno fiksni dio, te varijabilni koji će ovisiti o raznim faktorima.

Na vijeću je pročelnica Natalija Gretić vijećnike obavijestila da je raspisan natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Gradske knjižnice na rok od četiri godine, a jednoglasno je prihvaćen i prijedlog o imenovanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Njega čine Valentina Đurek kao predsjednica, Martina Rubil Skitanić kao zamjenica te Bojana Birač, Bojan Bjelja, Tanja Cujzek, Martina Šarić i Zlatko Crkvenčić kao članovi.

Vijećnik Rino Valec postavio je pitanje problematike buke na motokros stazi, a gradonačelnik Ivan Hanžek odgovorio mu je kako će održati sastanke koji bi za cilj trebali iznjedriti rješenje tog problema, kojeg je on itekako svjestan. Krunoslav Kušan je pak pitao planira li se proširenje ceste na izlazu iz Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog budući da redovito tamo bude u prometu i kako je rekao, krkljanac, pogotovo kada prometuju školski autobusi. –Mi smo u razgovorima s Županijom i Domom zdravlja te se planira proširenje s kojim će se svakako uskoro krenuti – odgovorio je Hanžek koji je ujedno iskoristio priliku da pohvali svoju zamjenicu Valentinu Đurek, koja je zajedno sa suradnicima, radila na projektu ‘Mi pomažemo starijima’ za kojeg je od Ministarstva rada i mirovinskog sustava dobiveno oko 9,5 milijuna kuna.

Izvor: Zagorski list

Skip to content