Novosti

ODRŽANA JE PETA SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG VIJEĆA

ODRŽANA JE PETA SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG VIJEĆA NA KOJOJ JE S VEĆINOM GLASOVA DONESEN REBALANS PRORAČUNA ZA 2017.

Najveće stavke iz rebalansa su radovi na potoku u Proseniku

i rekonstrukcija društvenog doma u zabočkom istom naselju

Proračun Grada Zaboka nakon što je izglasan rebalans iznosi 48,176,187,78 kuna, a obuhvaćene su investicije u brojnim područjima poput sporta, kulture i infrastrukture

Maja Šimunić

ZABOK

Proteklog je četvrtka održana četvrta sjednica zabočkog Gradskog vijeća na kojoj je izglasan rebalans proračuna. On će sada iznositi 48,176,187,78 kuna, a kako je objasnila pročelnica Upravnog odjela za financije Marija Sinković, prihodi su se povećali te je uključen višak iz prethodnih godina.

Zaštita za pod, nogostup, društveni dom

O tome što će se raditi i na što će se trošiti povećanjem proračuna objasnio je v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Danijel Tuđa. – Jedna od najvećih investicija obuhvaćena rebalansom su radovi na potoku Prosenik te rekonstrukcija Društvenog doma Prosenik koji će se rekonstruirati u dvije faze – rekao je Tuđa dodajući kako će se 130 tisuća kuna utrošiti u održavanje sportske dvorane. Objasnio je kako će se nabaviti tekstilne ploče, odnosno zaštita za parket kako bi se u dvorani mogli održavati koncerti i druga događanja. – Imali smo već upit od Lada koji bi htio u dvorani organizirati koncert, a i drugih upita pa je nužno da zaštitimo pod – naglasio je Tuđa. Objasnio je kako je rebalansom obuhvaćen i nastavak rekonstrukcije nogostupa od središnjeg trga Ksavera Šandora Gjalskog do starog autobusnog kolodvora, ali i od Doma strijelaca do Zagorske ulice. Kada su u pitanju izmjene javnih potreba u sportu istaknuo je kako je ostvarena donacija za radove na tribinama igralištu nogometnog kluba Rudar Dubrava, ali i da će se nabaviti novi kombi za prijevoz sportaša na natjecanja od čega će 100 tisuća kuna dati Grad, a ostalo Hrvatski olimpijski odbor. Tuđa je izdvojio samo neke od projekata i radova koji su obuhvaćeni rebalansom proračuna, a HDZ – ova oporbena vijećnica Martina Rubil Skitanić pitala je hoće li se urediti fontana u parku Milana Prpića te razmišlja li se o njegovu uređenju. Danijel Tuđa objasnio je kako je fontana u rebalansu te da bi u proljeću trebala biti gotova, a da se uređenje parka i postavljanje ograde za sada ne planira obzirom da bi trebali krenuti radovi oko rekonstrukcije pruge i paralelne ceste. Spomenut je i problem vandalističkog ponašanja od strane pojedinih mladića iz Zaboka po parku, ali i problem spore reakcije policije na isto. Tuđa je spomenuo da će se, kada je park u pitanju, postaviti gumirana podloga kako bi se povećala sigurnost djece.

Pitanja vijećnika

Na vijeću su izglasane i odluke poput pokretanja postupka izbora članova Savjeta mladih Grada Zaboka, imenovano je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a određeni su i novi predsjednici, zamjenici i članovi mjesnih odbora. Postavljena su i brojna vijećnička pitanja od kojih je dosta rasprave izazvalo pitanje HDZ – ovog Franja Jadeka o budućnosti Zivtexove zgrade koja je oronula i ruglo je grada, a njen vlasnik je ne čisti. Vijećnici su se složili s njegovim konstatacijama te su rekli kako je riječ o velikom problemu koji se mora nekako riješiti. Nezavisni vijećnik Mario Videk istaknuo je kako na brzoj cesti prema Bedekovčini nema nijednog pješačkog prijelaza što smatra vrlo opasnim. Odgovoreno mu je kako investitor ne želi raditi pješačke prijelaze dok ne postoji nogostup s obje strane prometnice.

Kada su u pitanju izmjene javnih potreba u sportu istaknuto je kako je ostvarena donacija za radove na tribinama igralištu nogometnog kluba Rudar Dubrava, ali i da će se nabaviti novi kombi za prijevoz sportaša na natjecanja od čega će 100 tisuća kuna dati Grad, a ostalo Hrvatski olimpijski odbor

Izvor:Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content