Novosti

ODRŽANA JE POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG VIJEĆA


Rijetko se dogodi da Gradsko vijeće grada Zaboka proračun izglasa jednoglasno i s toliko malo rasprave kao na protekloj sjednici. I rebalans je prihvaćen jednoglasno, no HDZ – ovu vijećnicu Martinu Rubil Skitanić zanimalo je stanje na gradilištu sportske dvorane i novi rokovi koji su dani izvođaču. – Već je poznato da s izvođečem radova, DIV – om iz Samobora nismo zadovoljni. Ipak, on je bio najpovoljniji jer sljedeći nakon njega bio je 6 milijuna skuplji. Ispalo je da DIV nije logistički dorastao poslu. Dali smo im rok do 19. prosinca da zatvore dvoranu i ako to izvrše da ćemo im produžiti rok, i do zadnji puta, do 1. lipnja – rekao je Hanžek dodajući da je izvođač tražio da se rok produži do 1.rujna no to im nije dopušteno. – Mi bismo 1. lipnja morali imati kompletno gotovu dvoranu, sa svim spravama i spremnu za upotrebu – objasnio je Hanžek dodajući da već postoje upiti raznih koncertnih direkcija za održavanje događanja u dvorani.

Vijećnik Valter Siladi izrazio je zadovoljstvo što je rebalansom proračuna Pučkom otvorenom učilištu dano nešto više novca, nakon što su mu na prethodnim sjednicama upućene kritike na rad. – Za razgovor su uvijek potrebne dvije strane, a mi nismo imali te dvije strane. Više smo razgovarali s djelatnicima nego s ravnateljem. Nadamo se da će u buduće Pučko otvoreno učilište funkcionirati kako bi trebalo – rekao je gradonačelnik Hanžek. Točka rebalansa proračuna jednoglasno je usvojena. Treća je točka dnevnog reda bila donošenje proračuna za 2016. godinu. Proračun za narednu godinu iznosit će 48.778.702,00 kuna. HDZ – ova vijećnika Petra Vrančića zanimalo je je li proračun rađen prema zahtjevima mjesnih odbora i programima koju su oni pripremili, a gradonačelnik mu je odgovorio da su prijedlozi mjesnih odbora uvaženi, barem oni koje je bilo moguće odraditi. Vijećnica Rubil Skitanić rekla je da bi voljela da se DVD – u Špičkovina zbog izuzetnih uspjeha na državnoj smotri dodijele dodatna sredstva, no pravnica Natalija Gretić objasnila je da financiranje udruga u novoj godini kreće prema izmijenjenom zakonu. – Raspisivat će se javni natječaji na koje će se udruge morati javljati i prijavljivati s temeljito napisanim programima. Takva će biti procedura bilo da se radi o starom računalu ili novcu – objasnila je Gretić dodajući da će se građanima pružati pomoć u pripremanju i pisanju projekata za prijavu.

Gradonačelnik Hanžek dodao je kako će najteže biti sportskim udrugama koje novac trebaju za natjecanja već u mjesecu siječnju te da će se oni morati snaći na drugi način. Na sjednici su donesene i odluke o smanjenju plaća proračunskih korisnika poput djelatnika Gradske knjižnice i radnih tijela Grada zbog smanjenja prihoda , a jednoglasno su donesene i odluke o radu savjeta mladih, nabavi mobilnog reciklažnog dvorišta, dodjelu božićnica u obliku bonova umirovljenicima, dodjela Komunalnom Zabok da upravlja tržnicom i sl. Obzirom da je ovo bila zadnja sjednica u ovoj godini, gradonačelnik Ivan Hanžek vijećnicima je podijelio prigodne poklone, kuharicu i CD DND – a Zabok sa receptima za zdrava jela.
Izvor: Zagorski list

Skip to content