Novosti

ODRŽANA JE VEČER ZABOČANA, 23. prosinca 2011.

Već tradicionalno, održana je Večer Zabočana. Dobrodošlicu svima zaželio je gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek.

Program je započeo nastupom najmlađih Zabočkih mališana, otpjevali su tri pjesme: Ide zima, Zabočki mališani i Pipi Duga Čarapa uz klavirsku pratnju dugogodišnje zabočke mališanke Lidije Jadek. Lidija je i skladateljica pjesme Zabočki mališani. Njihova je voditeljica Jasenka Borovčak. U dobrom raspoloženju nastavio je učenik 5. razreda Jan Grabrovečki izvedbom kratke dramske igre: „poluknuti na Gjalskoga z drugoga vugla“. Jan je član Družina Mali Gjalski, koja pod mentorstvom učiteljice Nevenke Miškulin, već niz godina proučava život gredičkog gospodina. Na zabočkoj kajkavštini stvaraju kratke dramske igre kojima vršnjacima približavaju lik pisca i vrijeme u kojem je živio. Poslije igre dolazi glazba. Lorena Šakota i Irena Tabaković, učenice 5. razreda Glazbene škole, koje su osvojile 2. nagradu na državnom natjecanju u Opatiji u kategoriji dua odsvirale su mađarske narodne pjesme za dva klarineta Kiraliya Laszla – 1. stavak Moderato i 5. stavak Tempo giusto.

Športski plesni klub Apex predstavio se s pet latinoameričkih plesova (samba, cha-cha-cha, rumba, paso double i jive). Klub djeluje tek dvije godine, a već postiže zapažene rezultate. Brojnoj publici predstavili su se svojim umijećem dvostruki viceprvaci u 2011. u latinoameričkim plesovima i kombinaciji 10 plesova Mateo Kramarić i Petra Kolarić.

Nastupila su još 4 para: Patrik Jureša i Ivana Hrastinski, Ivan Kramarić i Sandra Brezak, Dorijan Kramarić i Iva Mraz te Petar Tomek i Lea Ivanuš. Njihov je trener Ivor Benc, bivši reprezentativac u svim kategorijama.

Kao i svake godine na Večeri Zabočana proglašeni su najbolji sportaši i sportske udruge Grada Zaboka za proteklu godinu.

Odluku o priznanjima donio je Izvršni odbor Športske zajednice Grada Zaboka u skladu s Pravilnikom o izboru najboljeg sportaša, sportašice i sportske ekipe. Predsjednik Športske zajednice Ivan Jelenčić uručio je priznanja najuspješnijim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima grada Zaboka, a u tome mu je pomogao Dragutin Vrančić, dugogodišnji član Nogometnog kluba «Mladost» i još uvijek aktivni veteran u klubu. Večer je svojim prisustvom uveličao gost Večeri, Nikola Dragaš koji je tri puta osvojio naslov pojedinačnog svjetskog prvaka, jedanput naslov svjetskog prvaka u paru s Borisom Urbancom te naslov momčadskog prvaka svijeta. Još uvijek je aktivan u trenutno vodećoj momčadi u prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi – Medvešćak 1958.

Dodjela priznanja započela je uručenjem nagrada najboljim mladim, perspektivnim sportašima koji se natječu u sportskim klubovima izvan Zaboka.

– priznanje su primili Petra Kolarić i Mateo Kramarića, iz Športskog plesnog kluba Apex za ostvareno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske u sportskom plesu.

Kao najbolji perspektivni sportaš koji se natječe u sportskom klubu izvan Zaboka, priznanje je primio

– Marko Kolar, perspektivni igrač NK Dinamo.

Slijedi dodjela priznanja za najbolje sportašice do 14 godina. To su

-Klara Cakol, članica Stolnoteniskog kluba Zabok,

-Tamara Sinković, članica Kuglačkog kluba Zabok i

-Helena Tkalčević, članica Budokai kluba BTI, Zabok

Proglašenje najboljih sportaša do 14 godina

-Karlo Franjčec, član Stolnoteniskog kluba Zabok

-Ivan Martinko, član Košarkaškog kluba Zabok

-Martin Majsec, član Budokai kluba BTI, Zabok

-Nikola Filipec, član NK Rudar Dubrava Zabočka

-Matija Vincelj, član NK Mladost Zabok

Najbolje sportašice – juniorke

-3. mjesto pripada Antoniji Mikuljan, članici Budokai kluba BTI Zabok, za osvojeno peto do osmo mjesto na prvenstvu Hrvatske u semi kontaktu.

-2. mjesto pripada Maji Čuček, članici Košarkaškog kluba Zabok. Maja je najbolja igračica i strijelac, a s klubom je osvojilatreće mjesto u županijskoj ligi.

-1. mjesto pripada Luciji Sedlar. Kao članica Kuglačkog kluba Zabok Lucija je osvojila prvo mjesto u kupu RH i 4. mjesto ekipno u Europskom kupu.

Proglašeni su najbolji sportaši juniori:

-3. mjesto zauzeo je Martin Kotarski član NK Mladost. Kao junior nastupa u prvoj postavi ekipe koja je osvojila prvo mjesto u Županijskoj nogometnoj ligi.

-2. mjesto pripada Antoniju Črnjeviću članu Košarkaškog kluba Zabok. On je najbolji strijelac i kapetan juniorske ekipe, standardni član seniorske ekipe i juniorski reprezentativac.

-1. mjesto pripada Kristijanu Severu, članu Streljačkog društva Tekstilac. Kristijan je osvojio prvo mjesto u Hrvatskoj u gađanju malokalibarskom puškom – ležeći stav, drugo mjesto u Hrvatskoj u gađanju malokalibarskom puškom – trostav i prvo mjesto na turniru olimpijskih nada.

Najbolji sportaš u 2011. koji se natječe izvan gradskih klubova je

-Mihael Vukić, član Plivačkog kluba Olimp. Prvak je Europe u plivanju na 50 m leptir, drugi na prvenstvu Europe slobodno i drugi na prvenstvu svijeta leptir. Nedavno je nastupio za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu Europe u Poljskoj. Čestitamo.

A najbolja sportašica u 2011. koja se natječe izvan gradskih klubova je

-Saša Tršinski, članica Ski-kluba Zagreb. Saša je osvojila drugo mjesto u Gorenje Cro-ski kupu u slalomu i veleslalomu. Prvakinja je Hrvatske u veleslalomu u svojoj kategoriji. Trenutačno ima odličan start u FIS natjecanju.

Proglašene su najbolje ženske sportske ekipe:

– 2. mjesto pripada Kuglačkom klubu Zabok za osvojeno 5. mjesto na prvenstvu Hrvatske.

– 1. mjesto pripada Stolnoteniskom klubu Zabok, za ostvaren zapažen rezultat na natjecanju u Prvoj hrvatskoj ligi.

Proglašene su najbolje muških sportskih ekipa.

-3. mjesto pripada NK «Rudar» koji je u ovoj sezoni izborio 1. mjesto u Županijskoj nogometnoj ligi.

– 2. mjesto zauzeo je NK «Mladost». Klub je u prošloj sezoni izborio 1. mjesto u Županijskoj nogometnoj ligi i plasirao se u viši rang natjecanja, tj. u 4. hrvatsku nogometnu ligu.

-1. mjesto pripada Košarkaškom klubu “Zabok” koji je izborio 5. mjesto u A1 ligi, a u ligi za prvaka zauzeo 8. mjesto.

Dodjeljena su priznanja najuspješnijim sportašicama i sportašima koji se natječu u zabočkim klubovima.

Najbolje sportašice:

– na 3. mjestu je Mateja Bajs, članica Budokai kluba BTI koja je ostvarila drugo mjesto na međunarodnom turniru u kick-boxingu.

– 2. mjesto pripada Katarini Jelenčić, članica Budokai kluba BTI koja je ostvarila prvo mjesto na seniorskom kick-boxing prvenstvu u semi-kontaktu i drugo mjesto na svjetskom kupu u Austriji.

– 1. mjesto zauzela je Karla Bartolin, članica Kickboxing kluba NINJA, koja je osvojila prvo mjesto na svjetskom kupu u Insbrucku u disciplini light contakt, a u istoj je disciplini osvojila prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u Slunju.

Najbolji sportaši:

-na 3. mjestu je Tihomir Vančina, član NK Mladost. Tihomir je kapetan ekipe, odlično igra i prednjači u fer pleju.

– na 2. je mjestuRobert Lež, član Košarkaškog kluba Zabok koji je kapetan, najbolji igrač i strijelac Košarkaškog kluba.

-1. mjesto pripada Nenadu Šipeku, prvaku Hrvatske u moto-crossu klasa MX- open i prvaku Hrvatske u super-crossu, klasa SX-open. Na prvenstvu Europe u klasi open zauzeo je 4. mjesto.

Dodjela dviju ravnopravnih nagrada – tj. godišnjih nagrada za posebnezasluge urazvojusporta – jednu je primio

-Ivica Jurinec, dugogodišnji član NK «Rudar». Nogomet je aktivno počeo trenirati 1977. Aktivnu nogometnu karijeru završava 1998. godine. Trener je seniorske ekipe u NK «Rudar». Zahvaljujući njegovom predanom radu, klub je u jesenskom dijelu prvenstva zauzeo 1. mjestou Županijskoj nogometnoj ligi. Član je Upravnog odbora te sudjeluje u svim aktivnostima koje klub organizira.

Godišnju nagradu za posebnezasluge urazvojusporta primio je

– dr. Zdravko Zelić, trener, kapetan i najbolji igrač Šahovskog kluba «Polet». Zahvaljujući njegovoj igračkoj kvaliteti, pobjedama i osvojenim bodovima ŠK Polet bio je stabilni trećeligaš i do posljednjeg se kola borio za ulazak u drugu hrvatsku ligu.

Zahvaljujući dr. Zeliću, Polet u svojoj 56-godišnjoj povijesti po prvi put ima registriranog igrača s titulom međunarodnog majstora, i prvi nastup na velemajstorskom turniru. Njegovim je djelovanjem zabočki šah napravio veliki iskorak u razvoju i popularizaciji ove igre.

I konačno, nagradu za životno djelo primio je gospodin StjepanFotivec.

Sportska aktivnost gospodina Fotivca počinje 1964. u Nogometnom klubu „Rudar“ iz Dubrave Zabočke gdje je aktivno igrao trideset i pet godina. Bio je član reprezentacije Hrvatskog zagorja, a najveći sportski uspjeh postiže s matičnim klubom 1969. kada je ostvaren plasman u šesnaestinu finala Kupa Jugoslavije.

Dvadeset je godina predsjednik kluba. Uz sportske rezultate velike zasluge ima za izgradnju i uređenje objekata kluba. Gospodin Fotivec je dopredsjednik Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše Županije, predsjednik je Zajednice športskih udruga i saveza Krapinsko–zagorske županije. Član je Generalne skupštine i Skupštine za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora, te Komisije HOO-a za sport na lokalnoj razini.

Za trajni doprinos razvoju sporta u Zaboku, Izvršni odbor Športske zajednice Grada Zaboka dodjeljuje mu Nagradu za životno djelo.

Nagrađenima i svim sudionicima ove prekrasne večeri obratio se Nikola Dragaš, uz čestitke nagrađenima, zahvalio je na pozivu i izrazio svoje zadovoljstvo. Ivan Hanžek, uručio je Nikoli Dragašu simboličan poklon kao uspomenu navečerašnje druženje.

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina prigodnom skladbom Radetzky marsch završio je ovogodišnju Večer Zabočana. U veselom raspoloženju druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

ISKRENE ČESTITKE NAGRAĐENIMA

SVIMA PUNO SREĆE I USPJEHA U 2012. GODINI

Skip to content