Novosti

Održana još jedna Zlatna jesen zabočka

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog ugostila je još jedno izdanje manifestacije Zlatna jesen zabočka. Odbor za ekologiju i Grad Zabok dodijelio je nagrade za najljepše uređene okućnice i balkone, a u prigodnom programu nastupili su Zabočki mališani pod vodstvom Jasenke Borovčak, uz klavirsku pratnju Lidije Jadek, Tomislav Goluban i Vid Kotarski.

Predsjednica Odbora za ekologiju Sonja Horvat ispričala je kako je i ove godine bilo teško izabrati najbolje budući da je stiglo puno prijava. – Puno je bilo kuća za obići, a vremenske prilike nisu nam išle na ruku. Bez obzira na sve, imali smo jako puno prijava i doista smo puno vijećali. Nagrađeni su najbolji od najboljih koji daju posebnu vizuru našem gradu – rekla je Horvat, a zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek zahvalio je i čestitao svim sudionicima.

– Ja se divim svima vama na onome što radite. Zahvaljujem vam i čestitam na tome što Zabok činite ljepšim i ugodnijim. Možda nema novaca za fasadu, ali se za cvijeće i poneku biljku uvijek nađe. Fala vam na tome – rekao je Hanžek.

Tatjana Horvat iz naselja Borovčaki, Anica Ivanek iz Huma Zabočkog, Ivana Semenski Vurnek i Vlatko Vurnek iz Špičkovine, Dubravka Bratković iz Grdenca, Milka Grabušić iz Luga Zabočkog, obitelj Veverec iz Špičkovine, obitelj Junković s adresom u Zabočkoj cesti, obitelj Jurčec iz Dubrave Zabočke, Đurđica Tršinski odvojka Tršinski, Romana Firšt iz Jakuševca Zabočkog, Radmila Hundrić iz Pavlovca Zabočkog, Barbara Jureša iz Gubaševog, Štefica Lojna iz Martinišća, Renata Fučkar iz Prosenika Začretskog, Draga Grah iz Prosenika Gubaševskog, Snježana Sovec Repovečki iz Repovca, Gordana Vukić iz Tisanić Jarka, Gordana Balija iz Brega Zabočkog donjeg, Šefica Tuđa iz Ulice Grabrovec i stanari stambene zgrade Kumrovečka 1, ove su godine nagrađeni za najljepše vrtove, dvorišta i okućnica. Svakome od njih uručeno je priznanje i poklon bon u Vrtlariji Čuček. (foto i tekst: Zagorski list/ zagorje.com)

Skip to content