Novosti

Održana proslava Antunova i blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća

Misno slavlje, te već tradicionalni, po deveti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u danas, 17. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je zabočki župnik Marijan Culjak koji je inicijator ovog događaja.

– Poljoprivreda se od Isusova vremena potpuno izmijenila. Sve se radi pomoću stroja, možda već i kompjutorski se upravlja na velikim površinama, s vrlo malo radne snage. Kod nas je pred pedeset godina bilo drugačije. Sve se radilo ručno, a posvuda je bilo mnogo pomoćnika. A kako je tek bilo u vrijeme Isusovo, na oskudnom tlu Svete zemlje! U najtežim trenucima svoga života, Isus je molio da ga Otac oslobodi patnje, ali je završio riječima: »Ali tvoja volja neka bude, a ne moja». Bez takvog stava nema ispravne molitve! Naša molitva najčešće bi se mogla opisati riječima: «Budi volja MOJA». Pred Boga često dolazimo s planovima i željama za koje mislimo da su za nas najbolje, dolazimo reći Bogu kako i kada bi on trebao postupati, često mu određujemo i rokove. Naravno da sve naše molitve ne budu uslišane, često i one u koje smo polagali puno nade, koje su nam bile «zadnja slamka spasa». «Moji puti nisu vaši puti i moje misli nisu vaše misli» poručio je Bog još u Starom zavjetu. Ponekad mislimo da znamo bolje od Boga! Onaj tko se preda volji Božjoj i koji doista vjeruje da ga Bog voli, uvijek će svoju molitvu završiti riječima: “neka bude volja tvoja” – zaključuje homiliju župnik Culjak.

Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.

Na kraju misnog slavlja župnik Marijan poziva sve da budu dobri, pošteni, skromni te imaju ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka. – Neizmjerno puno možemo pružiti drugima osmjehom, toplom riječju, stiskom ruke ili nekom drugom gestom – poručuje župnik Culjak.

Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice.

Izvor: www:zagorje.com

Skip to content