Novosti

Održana Redovna izvještajna skupština Športske zajednice KZŽ

U kongresnoj dvorani restorana Zagi održana je Redovna izvještajna skupština Športske zajednice KZŽ. Nazočilo joj je 55 od 73 skupštinara.

Izveješće o rado podnio je osobno predsjednik ŠZ KZŽ, Stjepan Fotivec. On je nazočne skupštinare između ostalog informirao i o sjednicama Izvršnog odbora prošle godine, pa je tako naznačio da je na 7. sjednica I.O. raspravljano o 68 uglavnom “gorućih” tema zagorskog sporta. Prisutnost je bila vrlo dobro, što znači da nikada nije bilo ispod 14 članova I.O., na sjednici. Fotivec ja naglasio i dobre odnose ŠZ KZŽ sa županijom i Hrvatskim olimpijskom odborom.

Na Financijski plan i Program rada osvrnuo se i tajnik ŠZ KZŽ, Branko Piljek. On se prije svega osvrnuo na Izbor sportaša KZŽ, koji je po njegovom mišljenju vrlo kvalitetno odrađen, a i predlagači su bili puno realniji i korektniji. Piljek je isto tako naznačio da je nagrade dobilo 1% zagorskih sportaša, ali da priznanje zaslužuju svi zagorski sportaši.

Iduće godine ŠZ KZŽ raspolagat će proračunom od 868.000,00, dok potrebe zagorskih sportskih saveza i klubova iznose oko 2.000.000,00 kuna. Kada se rasporede sva namjenska sredstva (plivanje, košarka, nogometni instruktor, olimpijada dječjih vrtića, državne i međunarodne sportske manifestacije), za redovitu djelatnost članica ostat će 394.000 kuna. Za stipendije vrhunskih sportaša namijenjeno je 24.000 kuna, koja ne ulaze u redovitu djelatnost.

Kroz sufinanciranje programa lokalnih športskih zajednica od strane HOO u zagorske sportske kolektive moglo bi se namaknuti dodatnih 250.000 kuna.

Detaljno Blagajničko izvješće podnio je blagajnik ŠZ KZŽ, Boris Roman Blažinić.

Temeljem prijedloga Športsko-ribolovnog saveza KZŽ dužnosti člana I.O. ŠZ KZŽ razriješen je Zlatko Paučnik, a novi član I.O. postao je Anđelko Pregiban.

Po završetku skupštine održan je domjenak u restoranu Zagi. (T. Zrinšćak)

Izvor: Zagorski list

Skip to content