Novosti

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ZAGORSKOG VODOVODA NA KOJOJ SU SVE ODLUKE DONESENE JEDNOGLASNO

Zagorski vodovod poslovao je u plusu skoro 150 tisuća kuna

Redovna Skupština Zagorskog vodovoda održana je proteklog utorka u Velikoj Galeriji Grada Zaboka. Predsjednik Skupštine, ujedno i gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek, rekao nam je da su sve odluke donesene jednoglasno.

Pozitivno poslovanje

Među ostalim, usvojeno je izvješće o radu Nadzornog odbora, Godišnje izvješće o poslovanju Društva te Izvješće o obavljenoj reviziji. – Ono što je pohvalno jest da su financijski pokazatelji dobri i da je Zagorski vodovod poslovao u plusu s dobiti od 148,839,81 kuna – rekao je Hanžek. Brojke govore da su prihodi te tvrtke u prošloj godini iznosili 52.634,668,07 kuna, a rashodi 52.515,828,26 kuna. – Konstatirano je da su svi zadaci predviđeni godišnjim planom realizirani te da je ubrzan proces ishođenja potrebnih dokumenata za realizaciju plana i programa odvodnje za anglomeracije Zabok i Zlatar. Bit će intenzivirani posljednji koraci oko otkupa zemljišta i rješavanja pravnih pitanja kako bi se projekt mogao kandidirati ne EU fondove i krenuti s realizacijom – dodao je Hanžek.

Hanžek raszriješen i imenovan

Na Skupštini je Hanžek i razriješen svoje dužnosti, no na prijedlog predstavnika Stubičkih Toplica, Vladmira Bosnara, ponovno je izabran na tu funkciju. – Dogovorili smo se da bi izbore i skupštine i radnih tijela Zagorskog vodovoda trebalo ravnati po datumima izbora za lokalnu samoupravu. Tako bi se spriječilo da odlazeća rukovodstva predlažu članove tijela društva pa da pred gotov čin dovedu one novoizabrane čelnike gradova i općina – objasnio je Hanžek.

Vodosprema u kolovozu

Pričalo se, kaže, i o završetku vodospreme koja će, čini se, biti gotova u kolovozu. – Zbog nekih tehničkih poteškoća, završetak radova na vodospremi malo je prolongiran. U kolovozu će biti završen i objekat i spojni cjevovodi – istaknuo je predsjednik Skupštine Zagorskog vodovoda. Dodaje, pohvalno je što se smanjuje potreba za vodom iz zaprešićkih Šibica, a sve se više za područje naše županije iskorištava voda iz Lobora, Belca i Selnice. – Zbog toga se i cijena proizvodnje vode smanjuje jer se sva voda iz Zaprešića električnim pumpama pumpa prema nama, a voda iz Belca, Selnice i Lobora ide gravitacijski – objasnio je Hanžek.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content