Novosti

Održana regionalna antikorupcijska konferencija u Budimpešti

U Budimpešti je od 28. do 30. siječnja 2011. održana regionalna konferencija „Borba protiv korupcije – Grad po Grad“ koju je organizirala rumunjska organizacija FPDL u sklopu programa „Radeći zajedno“ Instituta Otvorenog društva kako bi se razmijenile informacije i učilo iz iskustva Programa antikorupcijskih praktičara 2009-2010.

Predstavljeni su rezultati suradnje antikorupcijskih praktičara i lokalnih samouprava i to iz Rumunjske, Hrvatske, Gruzije i Poljske. Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici organizacija i lokalnih uprava Albanije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Kenije, Litve iSAD-a
Hrvatsku je predstavljao tim C<_st13a_personname>hronos Infa zajedno sa gradonačelnicima pilot gradova u ovom projektu, Zaboka i Vrbovca. Nepodijeljena su mišljenja sa konferencije da je ova prezentacija bila najbolja i najdojmiljivija.

Ciljevi provedenog projekta u <_st13a_personname>hrvatskim gradovima bili su identificirati aktivnosti lokalne uprave najosjetljivije na korupciju i implementirati strateški plan pristupa prevenciji korupciji a tijekom devet mjeseci trajanja projekta ti su ciljevi i dostignuti. Konzultanti C<_st13a_personname>hronos Infa prezentirali su korištenu metodologiju i procese rada iz pet provedenih radionica a gradonačelnici g.Hanžek i g.Bregović predstavili su ukratko svoje gradove, obrazložili razloge ulaska u projekt te iskazali zadovoljstvo postignutim rezultatima i obvezali se na provedbu akcija definiranih u akcijskom planu Strategije prevencije korupcije.

Hrvatski tim najavio je i planove za budućnost u vidu daljnje multiplikacije metodologije i pristupa ovog antikorupcijskog projekta širem krugu korisnika, promocije putem okruglih stolova, osnivanjem mreže antikorupcijskih praktičara te pokretanjem antikorupcijskog web portala.

Slijedi priprema okruglog stola sa temom prevencije korupcije u lokalnim upravama na kojem će se govoriti o iskustvima <_st13a_personname>hrvatskih gradova. Okrugli stol C<_st13a_personname>hronos Info priprema u suradnji sa Akademijom lokalne demokracije Ministarstva uprave i očekujemo da će te i na tom događaju iskoristiti priliku da objavite i promovirate iskustva svoga grada u prevenciji korupcije.

Okrugli stol bi se trebao održati u prvom tjednu ožujka.

Otvoren je novi regionalni antikorupcijski web portal na kojem možete pratiti novosti

http://www.anticorruption-see.org/

Download REGIONAL_MEETING_REPORT_2010.pdf
Skip to content