Novosti

Održana sjednica Gradskog vijeća grada Zaboka

28.10.2016. održana je 31. sjednica Gradskog vijeća grada Zaboka prije koje su vijećnici u društvu gradonačelnika obišli gradilište sportske dvorane u izgradnji

Jednoglasno prihvaćena odluka o produljenju rok za izgradnju zabočke sportske dvorane

Gradonačelnik Hanžek na sjednici je istaknuo kako je gotova projektna dokumentacija za izgradnju Područne škole u Martinišću u sklopu koje će biti organizirana i jedna vrtićka grupa.

Zabočko je Gradsko vijeće na sjednici održanoj proteklog petka jednoglasno prihvatilo odluku o produljenju roka za izgradnju sportske dvorane. Iako je dvorana trebala biti dovršena s prvim danima studenog, novi je rok posljednji dan ove godine.

Čekaju se fasadne ploče

Prije same sjednice vijećnici su obišli gradilište te se uvjerili kako je velik dio radova u unutrašnjosti gotov. – Streljana je u potpunosti gotova, a opremljena je najmodernijom opremom. Isto tako, ovih dana kreće postavljanje parketa koji odgovara najvišim FIBA standardima, a sanitani čvorovi također su završeni – rekao je gradonačelnik Zabok Ivan Hanžek prilikom obilaska dvorane. No ono što nije gotovo jest fasada. Naime, nedostaje fasadnih ploča koje će stići tek oko 21. studenog te nakon toga kreće njihovo postavljanje. Iako su dosadašnja produljenja roka za dovršetak radova na zabočkoj dvorani izazivala polemike na sjednicama, ovoga puta to nije bilo tako. Bez prevelike rasprave rok je produljen DIV – u iz Samobora, a od vijećnika su se pri obilasku dvorane mogli čuti komentari kako je usitinu riječ o najljepšoj dvorani u ovom djelu Hrvatske. Na sjednici je, osim odluke o produljenja roka za izgradnju dvorane, jednoglasno izglasan plan i izvješće o radu Dječjeg vrtića Zipkica, a gradonačelnik Hanžek istaknuo je kako je gotova projektna dokumentacija za izgradnju Područne škole u Špičkovini u sklopu koje će biti i jedna vrtićka grupa. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće gradonačelnika o radu te odluka da će čišćenje nerazvrstanih cesta preuzeti tvrtka Zajec transporti.

Vodosprema radi

Gradonačelnik Hanžek osvrnuo se i na famu koja se stvorila zbog prikazivanja filma ‘Gazda’ Darija Juričana. Naime, autor filma o usponu i životu Ivice Todorića želio je da se film prikazuje u zabočkom kinu. Kada mu je vodstvo kina reklo da slobodnih termina za dane vikendanema do 16. studenog iz razloga što kino ima ugovor s distributerom filmova koji se prikazuju, Juričan se na Facebooku žestoko obrušio na Gradsku upravu i gradonačelnika uz riječi da je Hanžek zabranio da se film prikazuje u kinodvorani. – Kada je gospodin Juričan ipak razmislio pa odlučio da se film prikaže ili u Zelenoj dvorani ili u kino dvorani u tjednu, tražio je od nas putne troškove za troje ljudi te da gradonačelnik obavezno mora biti prisutan. Na to nismo pristali. To je reket i ucjena – komentirao Hanžek ističući i svoje nezadovoljstvo ako su pojedini mediji pristrano i iskrivljeno obradili temu. Vijećnik HDZ – a, Petar Vrančić pitao je na kraju sjednice kakvo je stanje s novoizgrađenom vodospremom obzirom da su građani primijetili da je osvijetljena. Hanžek je odgovorio kako je vodosprema već mjesec i pol u funkciji te da će uskoro biti i službeno otvorenje.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content