Novosti

Održana skupština DND-a Zabok

Izvještaj za 2009. godinu podnijela je Tajnica DND-a Jasenka Borovčak u obliku ppt prezentacije kako bi svima bilo interesantnije pratiti zaista bogata ostvarenja DND-a Zabok koji su mogući zahvaljujući velikoj podršci Grada te suradnji sa svim institucijama i udrugama u Zaboku. U 2009. godini u DND-u su se provodili kontinuirani programi kao što su Logopedski kabinet koji je u 2009. predstavljen i na značajnoj konferenciji „Pravo djeteta na zdravlje i razvoj“ i ocijenjen kao jedinstveni primjer dobre prakse koji financira lokalna samouprava. Zatim tu su poznati Dječji forumi Smajlići i Bonkasy, Igraonica „Kutić slikovnica“ , Dječje gradsko vijeće, Kreativne radionice i dječji zbor Zabočki mališani.

DND Zabok također je poznat po brojnim igrama koje se organiziraju na otvorenom i raznim manifestacijama, od kojih je prošle godine posebnu pažnju privukao Dan Europe kada se zabočki trg zahvaljujući DND-u, Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi pretvorio u Europu u malom, a pažnju su privukle i matineje za djecu u okviru Tabor Film Festivala. Osim već prepoznatljivih Dana igara, Dječjeg tjedna, oslikavanja panoa na glavnom trgu, Noći vještica, Sv. Nikole, ono što je posebno odjeknulo u svim medijima, lokalnim i nacionalnim, bio je posjet Dječjeg gradskog vijeća Zaboka predsjedniku RH, sada bivšem, Stjepanu Mesiću.

Godina je završila obilježavanjem 10 godine Akcije Grad prijatelj djece u kojem je Grad Zabok u prosincu provodio brojne aktivnosti u programskom području „Podrška roditeljima u skrbi i odgoju djece“ te su zajedničkim snagama Dječji vrtić i jaslice Zipkica, Osnovna škola „K.Š.Gjalskog“ i DND Zabok organizirali programe za djecu i roditelje, a sve je završilo Stručnim skupom „Prevencija pretilosti djece“.

DND Zabok uspio je napraviti i kalendar za 2010. godinu koji prikazuje sve ove aktivnosti koje se provode te je i to svojevrstan podsjetnik na „super trenutke“ koji su se desili u Zaboku, a krasit će zidove po cijelom Zaboku, a i šire.

Skupština se održala u prostoru Društva Naša djeca Zabok na novouređenom II. katu DVJ Zipkica koji je DND Zabok dobio u 2009. godini. Zaključeno je da su aktivnosti DND-a bile zaista bogate i da se one povećavaju iz godine u godinu. Sve je to moguće realizirati zahvaljujući vrijednim aktivistima-volonterima DND-a Zabok i pomoći brojnih donatora koji su prepoznali kvalitetu rada DND-a Zabok.

Uz postojeće programe, za slijedeću godinu planiraju se i brojni novi projekti među kojima su Akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“, uređenje Parka M. Prpića, snimanje CD-a Zabočkih mališana.

Skip to content