Novosti

Održana svečanost povodom proslave Dana Grada Zaboka

Dana 19. svibnja 2017. godine u osnovnoj školi u Zaboku održana je svečanost povodom 22. svibnja kada se obilježava Dan grada i župe. Okupljenima se obratio gradonačelnik Ivan Hanžek istaknuvši kako je posebno ponosan na učenike, na škole, na udruge, sportska društva i sve pojedince koji Zabok čine boljim mjestom za život.

Rad gradonačelnika i njegova tima pohvalio je i župan Željko Kolar. Kako je rekao, Zabok je možda krenuo težim, ali sigurnijim putem. – Zabok je prvo razvio dobru gospodarsku zonu, koja je prije nekoliko godina i nagrađena kao najbolja, a tek onda je išao graditi dvoranu i provodio neke ostale aktivnosti. Naravno, o cestogradnji ne treba ni govoriti nego samo treba zahvaliti Siniši Hajdašu Dončiću što je učinio sve da se obnove zagorske prometnice – rekao je župan pozdravljajući prisutnog saborskog zastupnika Hajdaša Dončića.

Povodom Dana Grada, dodijeljena su javna priznanja Grada Zaboka pojedincima i institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Grada. Povelja Grada Zaboka uručena je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranku Zabok, dok su Plakete primili doktor Ljudevit Ivica Ulaković i profesor Radoslav Bidikov. Zahvalnice za pomoć i volonterski rad pri izgradnji sportske dvorane dobili su Ivan Jelenčić, Minja Lež i Rajko Turk.

U ime nagrađenih prigodne riječi zahvale uputio je dr. Ljudevit-Ivica Ulaković. U glazbenom programu sudjelovao je višestruko nagrađivani zbor Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog te učenici glazbenih škola s područja grada na harmonici pod mentorstvom prof. Nade Bilić.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content