Novosti

Održane 3. Kids athletics igre AK Zabok

Atletski klub Zabok je u nedjelju 01.03.2020 g. po treći puta uspješno organizirao „Kids athletics igre“, timsko atletsko natjecanje prilagođeno djeci starosti od 5 do 11 godina. Tako se u gradskoj dvorani u Zaboku okupilo pedesetak limača iz AK Zaprešić, AK Rudolf Perešin i domaćina, AK Zabok. Natjecanje su otvorili dogradonačelnica grada Zaboka Valentina Đurek i predsjednik Sportske zajednice grada Zaboka Ivan Jelenčić.

Okupljeni u 8 timova kreativnih naziva (Munjeviti, Plavi brzići, Zlatni pobjednici, Junaci, Narančasti brzići, Vatreni, Munjeviti tigrovi i Zeleni pobjednici), nastupili su u 7 različitih disciplina. Tako su svoje vještine pokazali u dohvatnom skoku u vis, „žabici“ (ekipni skok u dalj s mjesta), bacanju vortexa u metu, bacanju medicinke, sprintu sa preponama, formuli 1 (utrka po poligonu sa raznim preprekama) i utrci brzog hodanja u trajanju od 6 minuta.

Ovaj puta najuspješnija je bila domaća ekipa iz AK Zabok „Plavi jurići“, u sastavu Erika Turk, Iva Tomek, David Lež, Jan Tuđa, Leon Đurđević i Mark Crnković (voditelj tima David Posavec). Drugo mjesto osvojili su „Zlatni pobjednici“ a treći su bili „Vatreni“, obje ekipe iz AK Zaprešić.

Osim troje prvoplasiranih ekipa, svi natjecatelji bili su nagrađeni medaljama posebno izrađenima za ovu priliku i neizostavnim krafnama i čokoladnim jajima, što je posebno razveselilo sve male atletičare.

U organizaciji je sudjelovalo 20 naših članova, koliko ih je bilo potrebno za natjecanje ovog tipa, a koliko su u tome uspjeli prosudite sami gledajući fotogaleriju s natjecanja.

Zahvaljujemo svim sucima,voditeljima ekipa, natjecateljima i njihovim roditeljima na sudjelovanju te Vas pozivamo da se i iduće godine okupimo u još većem broju. Nadamo se da će izostati gripa i razni virusi, koji su razlog nešto manjeg broja natjecatelja ove godine !

Naravno, zahvaljujemo vjernim sponzorima natjecanja „Pekarnici Katarina“ i „Trgocentru“ d.d. iz Zaboka, a uz Sportsku zajednicu grada Zaboka, ove godine naše natjecanje podupire i Sportska zajednica Krapinsko – zagorske županije.

Vaš,

Tim AK Zabok

Skip to content