Novosti

ODRŽANE HUMANITARNE KARAOKE „SVI ZA DJEČJA IGRALIŠTA“

Društvo Naša djeca Zabok i Dječje gradsko vijeće 3. godinu za redom organiziralo je Humanitarne karaoke u okviru projekta “Poboljšajmo parkove u gradu“, a ove godine pod nazivom „Svi ZA dječja igrališta!!!“ Vrijedni DGV-ovci uhvatili su se u koštac sa svim dječjim igralištima na području grada Zaboka.

Kod Gradonačelnika

U gradu Zaboku postoje 23 dječja igrališta koja su dječji vijećnici obišli te su dan prije karaoka posjetili zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka i podnijeli mu izvješće o stanju na igralištima i svoje prijedloge za njihovo uređenje. Gradonačelnik je saslušao sve prijedloge i ideje koje su mu mladi vijećnici iznijeli, zahvalio se na njihovom velikom trudu iinicijativi u zajedničkim aktivnostima vezano uz poboljšanje života djece u gradu Zaboku. Zabočki gradonačelnik već je lobirao kod nekih firmi da pomognu DND-u kako bi se nabavile sprave za igru te će u suradnji s Gradom Zabokom, Društvo Naša djeca i Dječje gradsko vijeće u ovoj godini obnoviti i urediti sva dječja igrališta.

Humanitarne karaoke

U srijedu 4. travnja u Zabočkoj kino dvorani – Multimedijalnom centru, održane su Humanitarne karaoke „Svi ZA dječja igrališta“ s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za uređenje dječjih igrališta u gradu Zaboku. Humanitarne karaoke privukle su veliki broje djece osnovnoškolske dobi, mame, tate, djedove i bake, a bilo je tu i srednjoškolaca koji su uživali u programu koji su pripremili članovi DGV-a te svi oni koji su pokazali hrabrost tokom večeri i prijavili se za pjevanje, ali i ples. Karaoke pružaju šansu svima koji žele pokazati svoja umijeća, a ono što je izuzetno bitno da svaki izvođač dobije veliku podršku i aplauz publike. Ovaj puta bilo je tu vrlo posebnih izvođača koji su osim svojeg pjevačkog talenta pokazali i svoje plesačko umijeće te ih je publika gromoglasno podržala u njihovom nastupu. Sve prisutne je pozdravio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, a posebno članove Dječjeg gradskog vijeća koji su pokrenuli ovu inicijativu za uređenje parkova i dječjih igrališta.

Dječja inicijativa

Ova inicijativa DGV-a krenula je prije tri godine i pokazala se punim pogotkom, jer osim što se prikupljaju financijska sredstva za uređenje dječjih igrališta, animira se veliki broj građana te se pokreće svijest o važnosti građanskih inicijativa i uključivanja u akcije koje doprinose poboljšanju života djece i građana u gradu. Karaoke – večer privukla je velik broj Zabočana koji su kupnjom ulaznice po cijeni od 10 kuna uvelike doprinijeli projektu. Članovima Dječjeg gradskog vijeća u prodaji ulaznica, koje su se prodavane i u pretprodaji, veliku podršku i pomoć dale su zabočka Gimnazija Antuna Gustava Matoša i Volonterski klub Srednje škole Zabok te je sveukupno prikupljeno 5.700 kuna.

Na karaokama je rođena i prava mala zvijezda -Jan Grabrovečki

http://www.youtube.com/watch?v=a357hv800iM&feature=player_embedded#!

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content