Novosti

Održani 18. Susreti za Rudija – učesnici aero-mitinga posjetili aerodrom Zabok- Gubaševo

U okviru 18. susreta za Rudija a u suorganizaciji ZAGORSKOG AREODROMA i Zagrebačkog zrakoplovnog saveza “prvo poluvrijeme” se održalo na aerodromu u Zaboku-Gubaševo. Učesnici aero-mitinga počeli su pristizati oko 13 sati i do odlaska za Gornju Stubicu izveli su desetak naleta i preleta u zračnom prostoru aerodroma a posebno oduševljenje kao i inače izazivao je stalni gost iz Krškog sa svojim akrobatskim točkama.

Finale događanja bio je prelet Slovenskog vojnog Pilatusa sa okretom i letom na maloj visini iznad piste i isto takav brišući let slovenskog helikoptera Bell.

Za finale gledateljima, učesnicima i organizatorima bio je brišuči let Miga 21 HRZ iznad aerodroma.

Glasnim pucnjem u podne započeli 18. Susreti za Rudija

Nakon svete mise, u Spomen parku položeni su vijenci i svijeće u čast sjećanja na heroja Domovinskog rata

Keglevićeva straža Kostel glasnim je pucnjem u podne najavila početak 18. po redu Susreta za Rudija.

Nakon starta memorijalne utrke te svečane mise u župnoj crkvi sv. Jurja, u Spomen parku Rudolfa Perešina okupili su se mnogi kako bi odali počast heroju Domovinskog rata.

Cvijeće i svijeće pred bistom Rudija uz prigodne govore položili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Vlado Bagarić, bivši predsjednik Ivo Josipović, izaslanik Ministarstva obrane Viktor Koprivnjak te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Dražen Šćuri, zatim delegacija Grada Zagreba s Milanom Bandićem, delegacija Krapinsko – zagorske županije na čelu s županom Željkom Kolarom i njegovim zamjenikom Anđelkom Ferekom – Jambrekom, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc te predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš s predstavnicima udruga i ustanova Gornje Stubice, predstavnici organizatorskih udruga, obitelj Rudolfa Perešina i mnogi drugi.

U 15 sati u Sportskom centru NK Matija Gubec započinje aeromiting, koji i ove godine donosi bogat letački program uz letjelice, avione, helikoptere, padobrance i nezaobilazni prelet MIG – a. Zato put pod noge, još stignete navratiti u Gornju Stubicu na Susrete povodom 20. obljetnice smrti stubičkoga junaka te večer uz glazbu i vatromet.

Skip to content