Novosti

Održano 10. ljetovanje na Rabu za učenike osnovnoškolske dobi

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok i Grad Zabok uz potporu Društva Naša djeca Zabok organizirali su 10. Ljetovanje za učenike osnovnoškolske dobi u Dječjem odmaralištu „Varaždin“ na otoku Rabu.

Osamnaestero učenika je krenulo na put autobusom zajedno sa učenicima osnovnih škola Međimurske županije. Vratili su se nakon osam sunčanih i veselih dana.

Ljetovanje se prvenstveno organiziralo za djecu sa socijalnim i zdravstvenim teškoćama sa područja grada Zaboka i polaznika osnovne škole za koje je Grad Zabok financirao ljetovanje, Društvo naša djeca Zabok i škola iz prikupljenih sredstava humanitarne akcije „Kad se male ruke slože“ održane u studenom mjesecu.

Ljetovanje djece je rezultat zajedničke suradnje Centra za socijalnu skrb Zabok, Društva Naša djeca Zabok, GDCK Zabok, Zavoda za javno zdravstvo i OŠ K. Š. Gjalskog Zabok.

Grad Zabok je osigurao većinu potrebnih sredstava te su djeca ljetovala u prekrasno uređenom dječjem ljetovalištu „Varaždin“ na Rabu.

Osim promicanja zdravstvenog i građanskog odgoja, za polaznike je bila organizirana terenska nastava u gradu Rabu i škola plivanja za neplivače i početnike, te niz rekreacijskih aktivnosti. Učenici su se rado uključivali u svakodnevne aktivnosti te su se upoznali i družili sa svojim vršnjacima iz međimurskih osnovnih škola.

Skip to content