Novosti

Održano druženje i razgovor s Nikolom Horvatom – Teslom

Mreža udruga Zagor je u okviru Eurodesk aktivnosti organizirala druženje i razgovor s putopiscem Nikolom Horvatom – Teslom. Aktivnost je provedena u petak, 16. veljače 2018. u Centru za mlade KZŽ u Zaboku a sudjelovalo je čak 74 sudionika.

Ovom aktivnosti željeli smo mlade potaknuti na bolju mobilnost a Nikola je svojim predavanjem itekako motivirao mlade. Predavanje je bilo iznimno zanimljivo a Nikola je pričao o tome kako je propješačio Pacific Crest Trail (Planinarski put u SAD-u koji se proteže od granice s Meksikom kod San Diega (Kalifornija), duž Kalifornije preko Oregona pa sve do države Washington i granice s Kanadom. Put je dugačak 4300 km, a on ga je propješačio u 163 dana te je 02.10.2016. godine došao na američko-kanadsku granicu i time postao prvi Hrvat koje je prohodao Pacific Crest Trail.

Sudionicima je ispričao zašto je krenuo na put, kako se pripremao, te s kojim se sve izazovima susretao (hladno i vruće vrijeme, divlje životinje, što je jeo, ozljede i drugo). Naravno, publika je imala mnogo pitanja poput toga da li je jeo što iz prirode, gdje je i kako sušio odjeću, gdje je punio mobitel obzirom da su prošli dani kada nije vidio civilizaciju i druga pitanja.

Tijekom aktivnosti prikazan je i film Pacific Crest Trail: Tesla – Year of the Beginning, documentary koji se može pogledati i na Youtube kanalu.

Pripremila: Nikolina Bertol

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content