Novosti

Održano predavanje „Izazovi u zaštiti djece i mladih od suvremenih oblika ovisnosti“

U Gradskoj galeriji Zabok održano je predavanje organizirano od strane Koordinacijskog odbora Projekta „Zdravi grad“ Zabok, Gradskog koordinacijskog odbora za vođenje Akcije „Grad Zabok – prijatelj djece“ i Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, kao i Sonja Borovčak, predsjednica odbora Zdravi Grad Zabok i Grad Zabok – prijatelj djece. Predavanje na temu „Izazovi u odgojno-obrazovnom radu s učenicima rizičnog ponašanja, preporuke učenicima,  roditeljima i učiteljima“ održala je pedagoginja u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog, Ružica Kotarski, a Marina Stanković Gjuretek, doktorica medicine, specijalistica javnog zdravstva u Zavodu za javno zdravstvo naše županije upoznala je okupljene s temom „Utjecaj ekrana na dječji mozak“.

Predavanje je održao i Svetislav Joka, psiholog u Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije koji je predstavio saznanja o rizicima konzumacije energetskih pića i e – cigareta.

Iznimno zanimljive i korisne prezentacije dr. Marine Stanković Gjuretek i dr. Svetislava Joke možete pogledati u nastavku:ž

https://www.zabok.hr/wp-content/uploads/2023/05/3.-RIZICI-KONZUMACIJE-ENERGETSKIH-PICA-I-E-CIGARETA-KOD-MLADIH.pptx

https://www.zabok.hr/wp-content/uploads/2023/05/2.-Utjecaj-ekrana-na-djecji-mozak-1.pptx

Skip to content