Novosti

Održano predavanje na temu “Mladi i alkohol”

Savjet mladih Grada Zaboka je u Gradskoj galeriji, dana 9.4.2018., u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zabok organizirao zanimljivo interaktivno predavanje na temu ‘Mladi i alkohol’. Na predavanju su bili prisutni učenici triju zabočkih srednjih škola – Gimnazije Antuna Gustava Matoša, ŠUDIGO-a i Srednje škole Zabok.

Prisutne je u ime Grada Zaboka pozdravila zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek koja je i pohvalila incijativu ovog događanja koji će itekako koristi mladima. Predsjednica Savjeta mladih objasnila je zašto je organizirano predavanje.

– Željeli smo upoznati mlade o štetnostima alkohola te ukazati da je problem alkoholiziranja mladih problem i zajednice, a ne samo pojedinca – objasnila je Karla Trgovec.

Predavanje su održali Hrvoje Maleković, psiholog Doma zdravlja Zagreb kao i Ireneja Jurković, stručna terapeutkinja u Klubu liječenih alkoholičara ‘Hesta’ iz Zaboka, a u dijalogu su aktivno sudjelovala i dva člana KLA ‘Hesta’, Daniel i Andrea.

– Najvažnije je da mladi ne počnu piti. Naime, ako počnu piti ući će u začarani krug iz kojeg će neki moći izaći, a neki ne – rekao je Maleković i dodao da zajednica može dati sve od sebe da se napravi prevencija te da se potreba da piju može zadovoljiti na neke druge načine.

U predavanju su aktivno i sudjelovali sami učenici koji su govorili o svojim iskustvima s alkoholom i otvoreno pričali o tome zašto ga piju, odnosno ne piju.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content