Novosti

Održano Regionalno PH Regije 4 u plivanju

Na 25 metarskom bazenu u Sisku održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4, koja je teritorijalno najveća regija. Nastupilo je 85 plivača i plivačica iz 11 klubova koji pripadaju ovoj regiji, među kojima je naravno bio i Olimp Zabok pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića, koji je put Siska poveo šest plivačica i pet plivača. Oni su se kući vratili sa 117 medalja, od čega su 52 bile zlatne, 37 srebrne, a 28 medalja bilo je brončanog sjaja.

Najuspješnija je po običaju bila Tesa Novak koji je osvojila čak 15 medalja. Hana Sivec zaustavila se na 13, Lana Halapir na 12, Vili Sivec na 11, a dvoznamenkasti broj medalja osvojio je i Nikola Iveković koji je osvojio 10 medalja. Magda Slovenec i Karlo Ilijaš osvojili su po osam odličja, Lara Lončarić pet, Lovro Futivić četiri, a četiri puta se na postolje penjao i najstariji plivač Olimpa trenutno, Tin Bogdanić. Svoju prvu medalju osvojio je David Benčić.

Plivački klub Olimp Zabok nastupio je i u 5 ženskih i 5 muških štafetnih utrka, gdje je osvojio ukupno 26 medalja: 17 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane.

Svi Olimpovci popravili su svoja osobna vremena i otplivali kvalifikacijske norme za predtojeće državno prvenstvo krajem prosinca u Zagrebu.

Izvor: Zagorski list.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content