Novosti

Okrugli stol o poremećaju pažnje s hiperaktivnošću (ADHD-u) 12. 5. u Zaboku

Cilj okruglog stola je povećanje senzibiliteta za poteškoće djece oboljele od ADHD-a te edukacija stručnjaka i roditelja, kako bi se teškoće pravovremeno mogle uočiti i što ranije pružiti adekvatna terapija

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s centrima za socijalnu skrb, povodom obilježavanja Dana obitelji, organizira okrugli stol ‘Poremećaj pažnje s hiperaktivnošću (ADHD) – kako ga prepoznati i pomoći djetetu?’ koji će biti održan u petak 12. svibnja u 11 sati u Velikoj galeriji Grada Zaboka.

Cilj okruglog stola je povećanje senzibiliteta za poteškoće djece oboljele od ADHD-a te edukacija stručnjaka i roditelja, kako bi se teškoće pravovremeno mogle uočiti i što ranije pružiti adekvatna terapija. O izazovima i mogućnostima podrške djeci oboljeloj od ADHD-a govorit će prodekanica za znanost Sveučilišta u Zagrebu Snježana Sekušak-Galešev s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i predsjednica Udruge „ADHD i ja“ Sandra Geri. Okrugli stol je namijenjen stručnim suradnicima u ustanovama socijalne skrbi, stručnim suradnicima u odgojnim i obrazovnim ustanovama, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Problemi koje izaziva ADHD protežu se na sve sfere života, no najviše dolaze do izražaja kada dijete krene u školu. Neznanje i ravnodušnost svih segmenata društva, takvu je djecu dovela u neravnopravan položaj: postižu lošiji uspjeh u školi koji najčešće nije realna slika njihove sposobnosti i truda, vrlo često školovanje provedu izolirani, s dubokim osjećajem odbačenosti. U svijetu i kod nas registrirano je oko sedam posto dječje populacije s ADHD-om, većinom dječaka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content