Novosti

OKRUGLI STOL “RODNO UVJETOVANO NASILJE NA INTERNETU” 25.11. 2015. u 18,00 sati

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zaboka organiziraju u srijedu, 25. studenog 2015. godine Okrugli stol na temu rodno uvjetovanog nasilja na internetu.

OKRUGLI STOL

RODNO UVJETOVANO NASILJE NA INTERNETU

povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Okrugli stol će se održati u srijedu, 25. studenog 2015. godine u 18 sati u Velikoj galeriji Grada Zaboka, Zivtov trg 10.

Na okruglom stolu govore:

  • Tajana Broz, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ
  • Barbara Perasović, Hollaback Hrvatska
  • Tanja Cujzek, podružnica Obiteljskog centra KZŽ, CZSS Krapina

moderatorica: Bojana Birač, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zaboka

Posljednjih godina svjedočimo rastu nasilja na Internetu, a posebice među mladima. No, uglavnom se zanemaruje rodni aspekt tog nasilja čije su vrlo često žrtve žene. Vrijeđanje, ponižavanje, dijeljenje privatnih fotografija i sramoćenje koje djevojke i žene doživljavaju na Internetu, a posebice na društvenim mrežama, ostavlja vrlo realne i stvarne posljedice po njihove živote. Ovim okruglim stolom želimo doprinijeti razumijevanju rodnog aspekta nasilja na Internetu te predstaviti načine obrane i sprječavanja takvog nasilja kako na individualnoj tako i na društvenoj razini.

Na okrugli stol pozivamo članove/ice povjerenstava za ravnopravnost spolova, stručne suradnike/ce iz osnovnih i srednjih škola, roditelje i sve zainteresirane građanke i građane koji su zainteresirani za problematiku rodno uvjetovanog nasilja na Internetu i njegovo sprječavanje.

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na mail adresu: bojanin.mail@gmail.com do 23. studenog 2015. godine.

Veselimo se Vašem dolasku!

PREDSJEDNICA ŽPRS KZŽ PREDSJEDNIK GPRS Zabok

Tajana Broz Krešimir Škof

Skip to content