Novosti

Olimpovci na tri natjecanja

Članovi Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka nastupili su proteklog vikenda, 16. 17. ožujka na tri natjecanja. Ženska ekipa u sastavu Jana Pavalić, Tesa Novak, Hana Sivec, Lara Lončarić, Magda Slovenec i Lana Halapir nastupila je u Rijeci na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za A i B diviziju. Osvojile su treće mjesto i tako zadržale status u diviziji B. Pobjednice su plivačice Zagrebačkog plivačkog kluba koje će iduće godine plivati u višem razredu.

Muška ekipa Olimpa nastupila je u Puli na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, divizije C, te osvojili drugo mjesto. Nastupili su u sastavu Patrik Erceg, Gašpar Futivić, Petar Pavalić, Vili Sivec i Nikola Iveković. Pobjednici su bili plivači Arene iz Pule. Najmlađi plivači Olimpa nastupili su u Zagrebu na 15. Mitingu sv. Patrika.

U konkurenciji osamstotinjak plivačica i plivača najmlađih dobnih kategorija iz 26 hrvatskih klubova, Olimp je nastupio sa 17 natjecatelja koji su osvojili 6 medalja, 5 zlatnih i 1 srebrnu.

Najuspješniji su bili Emma Horvat sa dvije medalje, jednom zlatnom i jednom srebrnom, te Toto Šipek-Glavač koji je osvojio četiri zlatne medalje i pehar za ukupnu pobjedu u svom godištu.

Izvor:Radio Stubica

Skip to content