Novosti

OLIMPOVCI U SPLITU NA EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE U PLIVANJU

A i B ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju u muškoj i ženskoj konkurenciji održano je u Splitu, 7. i 8. ožujka 2020. godine na velikom 50m bazenu ŠC-a Bazeni Poljud. U apsolutnoj konkurenciji ekipni prvaci Hrvatske u muškoj i u ženskoj konkurenciji su plivačice i plivači HAPK Mladost, Zagreb.

Ekipe PK Olimp – Zabok sudjelovale su na B prvenstvu Hrvatske u plivanju. Plivačice i plivači krenuli su put Splita pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića i trenerice Lare Očić. Prvenstvo je bilo dvodnevno, a plivalo se u tri dijela – 13 individualnih i 3 štafetne discipline što je za našu malu al’ moćnu družinu značilo da na bazenu moraju ostaviti zadnji gram snage i zadnju kap znoja. Svi su plivali najbolje što su mogli, dali su sve od sebe te su i ostvareni rezultati unutar očekivanja trenera.

Muška ekipa nastupila je u konkurenciji klubova Mornar (Split), Jug (Dubrovnik), Zadar, Arena (Pula), Osijek, Kantrida (Rijeka) i Nevera (Rijeka); u sljedećem sastavu: Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Mauro Šipek-Glavač i Leon Novak.

Ženska ekipa nastupila je u konkurenciji klubova Jadran (Split), Jug (Dubrovnik), Zadar, Sisak Janaf, Barok (Varaždin), Kantrida (Rijeka) i Nevera (Rijeka) u sljedećem sastavu: Hana Sivec, Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Gita Vlahek i Emma Horvat.

Ovaj puta sjećajući se zajedničkih nastupa naših ekipa na B prvenstvu Hrvatske u plivanju, došlo je do zamjene uloga. Muška ekipa je izborila ostanak na B prvenstvu i iduće godine jer je zauzela u ovom trenutku odlično 7. mjesto sa 14 827 FINA bodova ( svega 69 manje od Osijeka na 6. mjestu). Osijek žito i PK Olimp – Zabok na ovom prvenstvu su jedina dva kluba iz naše 4. HPS regije. Nažalost, ženska ekipa PK Olimp – Zabok iz opravdanih razloga to nije uspjela ostvariti. Iduće godine nastupit će na C prvenstvu Hrvatske pa se nadamo brzom povratku u viši rang natjecanja što prema našem potencijalu i zaslužujemo. Olimpovci su i ovaj put združenim snagama dostojanstveno i sportski predstavili Krapinsko-zagorsku županiju, Grad Zabok i svoje plivalište u Termama Tuhelj.


Pripremio:Joso Erceg

Skip to content