Novosti

OLIMPOVKE POBJEDNICE C FINALA EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE

Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju, C finale u muškoj i ženskoj konkurenciji održano je u Korčuli, 4. i 5. lipnja 2022. godine na malom 25m Plivačkom bazenu Gojko Arneri u Korčuli u organizaciji Korčulanskog plivačkog kluba (KPK-a).

Ženska plivačka posada PK Olimp-Zabok zaplovila je na otok Korčulu pod navigacijom trenera Ivice Androića u sljedećem sastavu: Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević i Nadja Gorupić. Naše cure nastupile su u konkurenciji klubova: ĆPK i Međimurje iz Čakovca, VPK i Orion iz Vinkovaca, Jadera Zadar i domaćina KPK Korčula. Prvenstvo je bilo dvodnevno, plivalo se u tri dijela u 11 individualnih disciplina i 2 štafete.

Široko plavetnilo južnog Jadrana, čisto more i priroda, zvukovi i mirisi Mediterana nisu omeli naše cure, naprotiv ohrabrene prošlotjednim uspjehom muške ekipe ostvarile su najbolji mogući rezultat. Naše Zagorke, Olimpovke, pobjedile su u C finalu ekipnog prvenstva Hrvatske u plivanju i izborile povratak u B skupinu za sljedeće prvenstvo. Iduće ekipno prvenstvo Hrvatske bit će po želji trenera Ivice Androića i nas roditelja, gdje ćemo nastupati zajedno i međusobno se bodriti dok nas grla i dlanovi služe.

Pogled na vrh ljestvice izgleda ovako :

C EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE

Plivači 1. MAKSIMIR 14346 2. NOVI ZAGREB 13554 3. ČPK 11762

Plivačice 1. OLIMP-ZABOK 12533 2. ČPK 11738 3. KPK 11474

Ovaj uspjeh plivačice PK Olimp-Zaboka ostvarile su predanim timskim plivanjem i međusobnim bodrenjem, gdje su i ovaj put združenim snagama dostojno i sportski predstavljale Krapinsko-zagorsku županiju, Grad Zabok i svoju plivačku bazu ”Terme Tuhelj”.

Skip to content