Novosti

Online vodič obiteljskog smještaja Zagorja – Bajke na Dlanu

Online vodič obiteljskog smještaja Zagorja – Bajke na Dlanu

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije izradila je prvi online vodič obiteljskog smještaja destinacije Zagorje – Bajka na dlanu u kojem su objavljeni smještajni objekti koji su bili zainteresirani za ulazak u vodič.

S obzirom na konstantan rast broja noćenja u Krapinsko-zagorskoj županiji te porast broja privatnih iznajmljivača proizašla je potreba za izdavanjem vodiča obiteljskog smještaja kako bismo turistima približili ponudu privatnog smještaja i olakšali proces rezervacije.

Vodič je u digitalnom obliku i dostupan je ovdje.

Villa Magdalena uvrštena u prestižni međunarodni gastronomski vodič “Gault & Millau Croatia 2019.”

Villa Magdalena uvrštena u prestižni međunarodni gastronomski vodič – “Gault & Millau Croatia 2019” – kao top restoran Hrvatskog Zagorja. Ocijenjen je s dvije kapice i 13,5 / 20 bodova i uvršten među najbolje restorane Hrvatske.

“Restoran Villa Magdalena dokaz je da se zagorska gastronomija može predstaviti i na profinjeniji način. Smješten je u Krapinskim Toplicama, u istoimenom hotelu, s čije se terase pruža prekrasan pogled na zagorske brege. Iako se na jelovniku nalaze svi tradicionalni gastronomski specijaliteti ovog kraja, jasno je da se chef Mislav Božić pri kreiranju inspirira zagorskom kuhinjom i lokalnim namirnicama, a jela predstavlja maštovito. Degustacijski meni po cijeni od 345 kuna mijenja se ovisno o sezoni. Iznenadio nas je „pozdrav iz kuhinje“, ukusna kosana svinjetina iz masti s vrućim pecivom. Za glavno jelo probali smo sočna i savršeno pečena pačja prsa „Anatina carota“ poslužena u umaku od borovnica, uz prženi krumpir, mrkvu s timijanom i ljubičastim lukom s mednim octom. Jelo za pohvalu! Desert nas je posebno razveselio: „Zagorska rapsodija s bučinim uljem“ opravdano nosi taj naziv, a čine je torta od maka, ulje od buče i bijele čokolade, servirana uz sladoled od bučinog ulja. Primjer kako se pažljivim promišljanjem i dostupnim naizgled nepomirljivim namiricama, može kreirati izvrstan desert. Vinska karta sadrži 50-ak pretežno hrvatskih vina, no samo se lokalna toče na čaše. Vrlo je lijep izbor posuđa. Osoblje je mlado i simpatično, možda nedostaje malo profesionalnosti s obzirom na kulinarske ambicije restorana. Ponuda restorana pokazuje višu razinu zagorske gastronomije, a cijene su prihvatljive. Preporučujemo rezervirati stol!”

Zagorje u emisiji Coolturist!

Ove subote, 09.03.2019., na NovaTV, u 10:10 sati, pratite emisiju Coolturist i saznajte zašto smo Najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma Hrvatske!

Skip to content