Novosti

Oroslavski gljivari u Zaboku spojili ugodno s korisnim

Povod druženju bio je dogovor oko Međunarodnog festivala gljiva koji će se u Oroslavju održati zadnjeg rujanskog vikenda.

Uvijek aktivno Gljivarsko društvo ‘Maglen’ iz Oroslavja prošle je subote organiziralo tradicionalno druženje, kojem je domaćin bio Caffe bar Polanović u Zaboku. U ugodnoj atmosferi ljetne terase, okupilo se 30 – ak oroslavskih gljivara, a stigli su i gosti iz GD Medenka Zlatar i iz Zagreba te drugi gosti. Kako i priliči članovima gljivarskog društva, samom je druženju prethodio posjet šumi. ‘Ulov’ je bio dobar – nabralo se 15 – ak vrsta gljiva, od golubača, dedeka, lisičica, bisernica, krasnica i drugih, do vrganja, a potom je pripremljen odličan ručak, gljivarski paprikaš uz domaće zagorske rezance. Oroslavski su gljivari zapravo spojili ugodno s korisnim, jer je povod druženju zapravo bio sastanak i dogovor vezno uz gljivarijadu, koju će organizirati zadnjeg vikenda u rujnu u Oroslavju. Međunarodni festival gljiva Oroslavje 2019. trajat će 3 dana.

U petak 27. rujna planira se koncert popularnog TBF – a, u subotu 28. rujna bit će klasična gljivarijada s koncertom benda Small House Brown, a u nedjelju 29. rujna na redu su gljive, mošt i kesteni, odnosno druženje uz domaću zagorsku glazbu i folklor.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content