Novosti

Osnivačka skupština UDVDR RH Krapinsko-zagorske županije

U nazočnosti 18 hrvatskih branitelja Županije Krapinsko-zagorske uz Zakonom propisane epidemiološke mjere dana 30.10.2020. godine u 18,00 sati u prostorijama stare zgrade policije u Zaboku održan je osnivački Sabor udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije. Osnivačkim Saborom do izbora novog rukovodstva predsjedao je Stjepan Pavliša ing.el.

UDVDR RH na svojem zadnjem Saboru donijela je odluku da se sve Podružnice pa tako i Podružnica UDVDR Krapinsko-zagorske županije do kraja 2020. godine registriraju kao pravne osobe i imaju svoju samostalnost. Nakon osnivanja Sabor udruge donio je odluku o udruživanju u Zajednicu UDVDR RH što predstavlja kontinuitet i nastavak rada ove braniteljske udruge.

Na osnivačkom Saboru jednoglasno je donesen Statut udruge. Sabornici su za predsjednika UDVDR Krapinsko-zagorske županije izabrali mr.crim,Josip Horvatin, za zamjenika predsjednika Stjepan Pavliša ing.el., u Središnji odbor udruge izabrani su Vladimir Krmelić, dr.Gordana Kamenčki, Ivan Maligec, Željko Posavec i Božidar Jagić. Izabrani su članovi Nadzornog odbora(3), suda časti(3) i delegati za Sabor UDVDR RH (5) u četverogodišnjem mandatu.

U idućim danima novoosnovanu udrugu očekuju aktivnosti na registraciji i pravnoj osobnosti udruge kako bi ista mogla početkom 2021.godine nastaviti kontinuitet rada Podružnice.

Tekst i slike: Predsjednik UDVDR KZŽ mr.crim.Josip Horvatin prof.

Skip to content