Novosti

Osnovna škola nagrađena priznanjem “Otisak srca“

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva organizirala je središnju proslavu Tjedna filantropije u Zadru, 28. rujna 2019. godine na Narodnom trgu.

Europski dan filantropije i zakladništva na Narodnom trgu obilježen je predstavljanjem rada zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada “ZaDobro.BIT” kao i interaktivnim programom osmišljenim za djecu i mlade na temu filantropije. U radionicama su sudjelovale predstavnice naše škole Marta i Tihana.

U drugom dijelu središnjeg obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj u Hrvatskoj kući filantropije u IMPACT centru u Zadru dodijelile su nagrade „Otisak srca” i „Dobrota nas veže i spaja” osnovnim i srednjim školama za posebni doprinos razvoju volonterstva, filantropije i društvenog angažmana mladih.

Tako je Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok za volonterski projekt „Obojimo školu dugom „ nagrađena priznanjem „Otisak srca“ i sa 10.000,00 kn da može provesti akciju u djelo. Sjedalice oko kokota su uređene; a čim vrijeme dozvoli urediti će se i ostali prostor na ulazu škole. U akciji sudjeluju Školski volonterski klub „Gjalski“ sa grupom Malih tehničara.

U Zadru su školu predstavljale učenice Marta Veverec i Tihana Dugorepec sa voditeljicama Jelenom Lisak Šturlan i Ružicom Kotarski, te ravnateljem škole Tomislavom Polanovićem.

Pripremila: Ružica Kotarski

Skip to content