Novosti

Osvrt na proteklo prvenstvo NSKZŽ

ZABOK – Na kraju svakog nogometnog prvenstva se rade razne analize i osvrti. Za početak spomenimo ono najbitnije. Prvak 1. županijske nogometne lige je krapinski Zagorec i on će u slijedećoj sezoni nastupati u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi središte. Iz lige ispada Omladinac koji će iduću sezonu igrati u 2. županijskoj nogometnoj ligi. U 1. ŽNL iz 3. HNL središte ispada Gaj iz Mača, a ulazi i prvak 2. ŽNL Mladost iz Marije Bistrice. Špekulacije oko ponovnog pokretanja 4. nogometne lige su pale u vodu i takva liga neće se formirati ove godine.

Sam pogled na prvenstvenu ljestvicu nakon 26 odigranih kola nam govori sve. Tko je na kojem mjestu u poretku, koliko je utakmica pobijedio, koliko odigrao neriješeno, a koliko izgubio, te koliko je pritom dao i primio golova. Tako možemo vidjeti da je prvak Zagorec osvojio čak 14 bodova više od drugoplasirane Mladosti. Na dnu je Omladinac osvojio upola manje bodova od predposljenjeg Inkopa. Najefikasniji su bili strijelci Zagorca, dok najbolju obranu i vratara sudeći prema broju primljenih golova ima Mladost.

Zanimljivo je pogledati učinak kubova samo u proljetnom dijelu natjecanja. Kod prva dva i posljednjeg kluba stvar je ista. Najviše bodova osvojili su krapinski Zagorec (29) i Mladost iz Zaboka (27). Najmanje je pak osvojio Omladinac (7). Prema uspješnosti u proljetnom dijelu natjecanja na trećem je mjestu Tondach s 26 osvojenih bodova. Po 21 bod u proljetnom dijelu osvojili su Rudar M i Straža, dok je Jedinstvo osvojilo 20 bodova. Kad bi se gledao samo proljetni dio vrlo visoko bio bi pretposljednji Inkop koji je u 13 proljetnih kola osvojio 18 bodova. Po bod manje osvojili su Zagorec iz Velikog Trgovišća i Schiedel. Skromniji nego u jesenskom dijelu bio je Rudar iz Dubrave Zabočke koji je osvojio mršavih 14 bodova. I Klanjec je osvojio manje bodova u proljetnom nego u jesenskom dijelu, tek 13. Stubica koja je nakon jesenskog dijela držala visoko treće mjesto u proljetnom je dijelu osvojila tek 12 bodova, isto kao i Radoboj koji ih je osvojio tek 11. (tb)
Izvor: Zagorski list

Skip to content