Novosti

Otvoren Hotel WELL – novi zagorski turistički ljepotan

Terme Tuhelj, u vlasništvu slovenskih Termi Olimia su, unatoč gospodarskoj krizi, u nešto više od godinu dana ostvarile zahtjevan investicijski projekt vrijedan 12 milijuna eura izgradnjom novog Hotel WELL**** uz preuređenje dijela postojećeg hotela i hotelskih sadržaja. Otvorenju ovog impresivnog kompleksa, prošlog četvrtka nazočili su predsjednik Republike Slovenije Danilo Tűrk i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, ministar turizma Veljko Ostojić, predsjednik Turističkog saveza Hrvatske Niko Bulić, županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak i mnogi uzvanici.

Dva predsjednika otvorila novi hotel

– Zaista je lijep trenutak kad otvaramo nove hotele i objekte. Znam da to našeg ministra turizma veseli, ali sam siguran da ima još jedan lijepi trenutak, a to je kad se na kraju sezone broje novci. Ministri Ostojić i Linić bit će jako zadovoljni, a svoj doprinos će dati i kontinentalni turizam pa i ovaj objekt, kako smo čuli, najveći u kontinentaloj Hrvatskoj. Kada smo prije godinu dana moj slovenski kolega i ja polagali kamen temeljac, nismo vjerovali da će sve ovo izgraditi za godinu dana. A eto, hotel je tu. – rekao je predsjednik Ivo Josipović. Naglasio je također da u svezi s novim hotelom ima još jedna važna poruka. – Slovenija i Hrvatska su ovdje partneri. -Nadam se da će svaki Slovenac ove ili iduće godine doći u Hrvatsku, a volio bih da i svaki naš građanin posjeti Republiku Sloveniju i uživa u ljepotama koje ima naša prijateljska susjedna zemlja – rekao je predsjednik Ivo Josipović. Slovenski predsjednik Danilo Tűrk izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne izgradnje hotela, ali i partnersko-prijateljskog odnosa između dviju zemalja.. – Rijetko se dogodi da nakon samo godinu dana dva predsjednika imaju priliku vidjeti ovako impresivne i konkretne rezultate u nekoj suradnji koju s veseljem podupire. Danas se Europa povezuje. I povezivat će se još više. I dogodit će se nova revolucija u našim glavama. Da bismo to mogli dobro iskoristili, moramo znati stvoriti takve uvjete koji će nas odgovarajuće povezati u toj velikoj integralnoj budućnosti. Terme Tuhelj ne vidim samo kao veliki i značajan investicijski objekt, kao simbol odlične prijateljske suradnje između Hrvatske i Slovenije. Vidim u njemu i simbol koji će u buduće povezivatijedinstvenu regiju. – naglasio je slovenski predsjednik. Potom su oba predsjednika istobodnim pritiskom na crveni gumb simbolično otvorili novi Hotel WELL****, te u društvu domaćina otišli razgledati hotelske prostorije.

Cilj – postati najpoželjnija destinacija kontinentalnog turizma

Svečanom otvorenju novog hotela WELL**** u Termama Tuhelj prethodila je konferencija za novinare u maloj dvorani „Vilina“ novog kongresnog centra.

O investiciji i projektu razvoja Terma Tuhelj govorili su direktor Terma Olimia Zdravko Počivalšek sa suradnikom Vasjom Čretnikom te direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar.

– Mi vjerujemo – rekao je Zdravko Počivalšek, čelnik matične tvrtke.

– da ćemo na temelju wellnessa kojeg sada dopunjavamo s dijelom medicine i fitnesa na temelju sportskog i kongresnog dijela turizma doći do toga da ostvarujemo najbolje rezultate u tom kontinentalnom dijelu hrvatskog turizma.

Direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar koja je nakon stresne situacije u danonoćnoj utrci s vremenskim rokovima te učestalim kišama koje su ometale radove osobito u finišu gradnje zagorskog ljepotana, unatoč svemu dobila bitku i otvorenje dočekala zadovoljna i s osmjehom, te je o investiciji u Hotel WELL**** govorila s ponosom.

-Osnovna vizija našeg poslovanja je biti najpoželjnija destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Razvoj Terma Tuhelj u smislu izgradnjei preuređenja objekata te u smislu osmišljavanja naše ponude vodimo s ciljem stvaranja prvog wellness & spa resorta u Hrvatskoj. – rekla je Kolar. – Već 4 godine zaredom, naš Hotel Terme Tuhelj je na Danima turizma proglašavan najboljim u svojoj kategoriji, a svake godine dobivamo niz priznanja za svoje poslovne uspjehe, kao i djelatnici Terma Tuhelj na različitim strukovnim susretima – dodala je Ivana Kolar, s napomenom da tvrtku vodi domaća ekipa mladih ekonomista te da zaposleno 140 djelatnika različitih turističkih profila iz okolice. Na službenom otvorenju pjevao je „Kvartet Gubec“. U zaključnom dijelu slavlja, u prostorijama ovog velebnog zdanja priređen je nezaboravni „after party“ za brojne uzvanike i domaćine. Zabavljali su ih Massimo Savić, saksafonist Jakša Kriletić uz pratnju DJ Goc-a i popularne slovenske pjevačice Nuše Derenda.

OKVIR

Hotel WELL**** sadrži nove smještajne kapacitete – 126 dvokrevetnih soba (od čega 6 apartmana) te preuređene smještajne kapacitete, 138 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, ukupno 264 sobe. U hotelu je i moderan polivalentni kongresni centar za prihvat oko 450 osoba, koji čine dvije dvorane – „Invigo“ za 300 osoba i „Vilina“ za 150 osoba (obje djeljive u po 3 manje dvorane). Svi sadržaji povezani su toplim hodnicima s recepcijom i wellness sadržajima. Kongresni centar ima dnevno svjetlo te vanjsku terasu ili atrij u kojem je i „Infiniti bar“. Izgrađen je amfiteatar za animacijske događaje, koncerte, kazališne predstave i vanjska događanja. U sklopu hotela nalazi se i podzemna garaža sa 70 parkirnih mjesta. Između objekata uređeni su wellness vrtovi s termalnim potokom, što čini posebnu atrakciju za wellness goste gdje se oni mogu opustiti, prošetati i uživati u hortikulturi i prirodi koja okružuje sami objekt. Sobe su opremljene suvremeno – mikroklimatskim uređajima, sefom, LED TV-om, minibarom, sušilom za kosu, modernim namještajem te su dodatno oplemenjene „pametnim sustavom“ upravljanja. Umjetnička djela u sobama hotela izradila je jedina doktorica umjetnosti u Hrvatskoj, Mirjana Drempetić Hanžić Smolić.

Izvor: Zagorski list

Skip to content