Novosti

Otvorene službene prostorije Nogometnog saveza KZŽ u Zaboku

Na najvišem, četvrtom katu City centra u Zaboku danas su otvorene nove službene prostorije Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije, kojeg je županijski savez uz pomoć sponzora kupio za 250 tisuća kuna, dok su u njegovom opremanju pomogli Hrvatski nogometni savez i Olimpijski odbor.

Tradicionalnim rezanjem vrpce ‘trobojnice’ nove prostore simbolično je otvorio predsjednik HNS-a Davor Šuker, a uz brojne visoke dužnosnike HNS-a, kao i mnoge nogometne djelatnike s područja Krapinsko-zagorske županije, otvorenju su prisustvovali i hrvatski nogometni reprezentativci, Domagoj Vida, Josip Pivarić, Marko Rog, Danijel Subašić te izbornik Ante Čačić.

Davor Šuker tom je prigodom istaknuo kako je nogomet zajedništvo te kako se HNS nikad neće umoriti pomagati županijskim nogometnim savezima.

-Želim da poslije ovih lijepih, novih prostora dobijete i jedan nogometni teren s umjetnom travom i reflektorima, jer znam koliko ovaj kraj vapi za time. Na taj način bi se treniranje produžilo do deset sati navečer, što vidimo da se događa gdje god putujemo vani. I to nam je prioritet za ovaj kraj – rekao je Šuker koji nam je još jednom potvrdio da se od gradnje nogometnog kampa u Tuheljskim Toplicama, za kojeg je njegov prethodnik Vlatko Marković svojevremeno već položio i kamen temeljac, definitvno odustalo.

Predsjednik nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš Krojf zahvalio je svima koji su pomogli oko kupnje i uređenja novih prostora te nam je rekao da za novo veliko igralište s umjetnom travom u Zagorju postoje dvije potencijalne lokacije.

– To su dva naša najznačajnija grada, Krapina kao središte županije i naš stožerni nogometni nositelj kvalitete, kao i grad Zabok, koji je kao prometno središte vrlo pogodan za sve ostale klubove iz drugih dijelova Zagorja. U krapinskom Sportskom parku već imamo riješene imovinsko pravne odnose, napravljene su geodetske snimke i priprema se ostala potrebna dokumentacija, a isto tako se priprema dokumentacija u Zaboku. Pokušat ćemo iskoristiti i neke EU fondove tako da postoji mogućnost da napravimo takvo igralište na obje lokacije, ali evo, potrudit ćemo se izgraditi barem jedno, što nam je nasušna potreba, jer naši klubovi putuju i izvan države kako bi se mogli pripremati tijekom zime – rekao je Merkaš te naglasio kako je Nogometni savez KZŽ jedini i prvi u Hrvatskoj koji je otvorio nove prostore, koji će, kako je rekao, ‘služiti budućim naraštajima na dobrobit zagorskog i hrvatskog nogometa’.

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content