Novosti

Otvorene su ponude za rekonstrukciju industrijske ceste

S nestrpljenjem se čeka početak radova na cesti koja je u izrazito lošem stanju, a prometne nesreće događaju se na tjednoj razini

Rekonstrukcija Prilaza dr. Franje Tuđmana, prometnice poznatije kao zabočke industrijske ceste, nestrpljivo se čeka. Riječ je o cesti koja je puna ulegnuća i rupa, a velik se broj prometnih nesreća događa upravo zbog njenog lošeg stanja. Zato je javnost razveselila vijest kako njena sanacija započinje ove godine. Kako doznajemo iz Hrvatskih cesta, u tijeku je postupak javne nabave.

– Otvorene su ponude te će evaluacijom istih biti odabrana ona koja zadovoljava sve tražene kriterije – dodali su iz HC – a te rekli da će se po odabiru izvođača radova i potpisa ugovora s njim, moći najaviti datumski početak radova. Podsjetimo, procijenjena vrijednost radova je, 31, 5 milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 18 mjeseci, odnosno godina i pol. Na predmetnoj dionici predviđa se izgradnja pet kružnih raskrižja. Lokacije kružnih raskrižja odabrana su prema lokacijama na kojima se nalaze postojeći priključci te na pozicijama na kojima su predviđeni budući priključci za platoe industrijske zone Zabok, a sve prema Prostorno planskoj dokumentaciji grada Zaboka. Kružni će se tokovi tako graditi u neposrednoj blizini Tifona, na poziciji gdje je trenutno priključak za ‘Trgocentar’, na mjestu postojećeg priključka za Autobusni kolodvor u ulici Josipa Broza Tita, na mjestu postojećeg priključka za centar Zaboka (Ulica 103. brigade) te na postojećem ulazu u grad Zabok (lijevi priključak dio je postojeće ceste, a desni prelazi preko rijeke Krapinice i predviđen je za buduće širenje zone).

Skip to content