Novosti

Otvorenje izložbe „Mačka u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“, Velika galerija 29.1.2016. u 18:00 sati

Velika galerija grada Zaboka u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok osmislila je vizualni projekt za Noć muzeja 2016. pod nazivom Mačka u likovnom stvaralaštvu djece i mladih.

Otvorenje izložbe je 29.1.2016. u 18 sati.

Zadatak projekta je umrežavanje škola u županiji u području vizualnih umjetnosti te njihovo zajedničko uključivanju u aktualna zbivanja u kulturi i umjetnosti.

Cilj projekta je prikazati likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola KZŽ i srednjoškolaca Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Motiv poticaj za izradu likovnih radova je MAČKA.

Mačka je odabrana kao motiv-poticaj za izradu likovnih radova zbog prihvatljivosti zadatka za sve uzraste učenika i činjenice da je to noćna životinja čiji izgled i način kretanja pruža niz kreativnih mogućnosti. Lik mačke također je poznat u likovnim prikazima mnogih kultura (od pećinskih crteža, egipatske umjetnosti, žanrovskog slikarstva 19.st, secesije, simbolizma, kubizma pa sve do stripa i suvremenih računalnih interpretacija). Osim toga gotovo je neizostavna domaća životinja u Hrvatskom zagorju te je time učenicima bliža za interpretaciju kroz likovni jezik.

Izložba učeničkih radova pružiti će jedinstveni uvid u kreativnost i vizualnu kulturu mladih KZŽ te će na taj način obogatiti kulturni život županije. Ujedno će biti platforma za promicanje vizualne kulture i umjetnosti općenito, a nadamo se i poticaj za buduću suradnju među nastavnicima i stručnjacima u spomenutom području.

OČEKUJEMO VAS S RADOŠĆU !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content