Novosti

Ove godine slijedi završna faza uređenja doma u Proseniku Gubaševskom vrijedna 620 tisuća kuna

Grad Zabok u proteklih je nekoliko godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju i uređenje društvenih domova na svom području

Grad Zabok u 2018. godini značajna je sredstva uložio u obnovu i rekonstrukciju društvenih domova. Kako nam je rekao pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Nenad Miletić, u 2018. godini Grad Zabok sufinancirao je uređenje potkrovlja u domu na korištenju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec.

– Prostor potkrovlja je uređen i prenamijenjen u višenamjensku salu za održavanje skupštine DVD-a i razna druga događanja. Grad Zabok sufinancirao je zamjenu drvene nosive konstrukcije krovišta sa čeličnom nosivom konstrukcijom te izvedbu knaufa i laminatnog poda u ukupnom iznosu od 63.704,94 kuna – ističe Miletić.

Izvedeni radovi

Rekonstrukcija je u 2018. godini krenula i na Društvenom domu Prosenik Gubaševski. Prva faza obuhvatila je pripremne radove, rušenja i demontaže, zemljane radove, betonske i AB radove, zidarske radove, izolaterske radove, tesarske radove, limarske radove, aluminijsku bravariju i elektroinstalaterske radove u vrijednosti 609.951,25 kuna. – Po završetku I. faze pristupilo se II. fazi kojom su obuhvaćeni građevinsko – obrtnički radovi, instalacija vodovoda i kanalizacije, uključivo sanitarnu opremu te elektro i strojarske instalacije. Od građevinskih radova izvođeni su zidarski, izolaterski i fasaderski radovi dok su obrtnički radovi uključivali suhomontažerske radove, stolarske radove, izvedbu protupožarne bravarije, podopolagačke, soboslikarsko – ličilačke i bravarske radove. Pri instalaciji vodovoda i kanalizacije izvođeni su građevinski radovi i instalacija vode razvoda vode i odvodnje sa montažom sanitarnih uređaja i opreme. Radovi na elektroinstalacijama uključivali su demontažu postojećih i izvedbu novih električnih instalacija, temeljeni uzemljivač, gromobran i izjednačenje potencijala, rasvjetu, instalaciju slabe struje i završna ispitivanja i mjerenja. Vezano uz strojarske instalacije izvršena je instalacija zemnog plina, toplovodnog grijanja i ventilacije. Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 619.669,44 kuna – nabrojio je pročelnik ono što je odrađeno.

Završna faza

Kako je istaknuo, po završetku II. faze planom proračuna za 2019. godinu planirana je završna faza rekonstrukcije društvenog doma u sveukupnom iznosu od 620.000 kuna od čega se 550.000 kuna odnosi na vanjsko uređenje okoliša doma, a 70.000 kuna na unutarnju opremu, odnosno na uređenje čajne kuhinje te nabavu stolova, stolica i druge oprema. Pročelnik Nenad Miletić napomenuo je kako je u planu proračuna za 2019. godinu namijenjeno i 80 tisuća kuna kuna za održavanje društvenih domova u iznosu od 80.000 kuna te još dodatnih 5000 kuna za ostale rashode.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content