Novosti

Ove subote održava se 9. Zabočka Kukurijada

U subotu, 4. lipnja 2022. godine, povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja, održat će se 9. Zabočka Kukurijada. Biciklijadu organizira Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije Grad Zabok prijatelj djece, Društvom Naša djeca Zabok i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ.

Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena biciklistima svih uzrasta. I ove godine postoje dvije rute: velika, malo zahtjevnija, duljine 32 kilometra i mala, duljine 5 kilometara, prilagođena najmlađim biciklistima. Prijave počinju u 8.00 sati na Trgu K.Š.Gjalskog u Zaboku. Start velike biciklijade je u 10.00, a male u 10.15 sati. Kotizacija za biciklijadu je 30,00 kuna, za djecu do 15 godina sudjelovanje je besplatno, a za sve sudionike osigurana je okrjepa i majice. Za djecu do 16 godina obavezne su kacige.

Osnovni cilj ove tradicionalne biciklijade, koja se organizira u okviru projekta Zdravi grad – Zabok, je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života.

Skip to content