Novosti

Ovog vikenda na Jarunu će se voziti utrke Alpe adria toura u jet skiju

Ovog vikenda na Jarunu će se voziti utrke Alpe adria toura u jet skiju

Od 26. – 28. 06. na “zagrebačkom moru” održat će se vrlo atraktivne jet ski utrke

Ovog će se vikenda na zagrebačkom Jarunu održati prva utrka Alpe adria toura u jet skiju. Nakon utrke SP koja se održala u Kuvajtu još u veljači, ovo je prva utrka nakon pandemije korona virusa u svijetu. Zbog pandemije korona virusa Alpe adria tour ove će sezone imati samo tri utrke. Nakon Zagreba drugi domaćin su češke Jedovnice, a finalna će se utrku po običaju voziti na otoku Viru, što znači da će Hrvatska biti dvostruki domaćin.ak 26. lipnja u 11,15 sati. Nakon te utrke u 11,30 natjecat će se žene, a nakon toga svakih pola sata na rasporedu je po jedna utrka u raznim klasama. Prvi natjecateljski dan završiti će freestyleom u 19 sati. U subotu 27.06. utrke počinju u 10 sati, a trajat će sve do 17,45 sati, kada je na rasporedu freestyle. Nedjelja 28.06. posljednji je natjecateljski dan, raspored je isti kao i u subotu, dok nas dodjela nagrada očekuje u 18,30 sati.

Uz utrke Zagrebački jet ski savez, koji je domaćin ovog natjecanja, pripremio je i dva partyja za vozače i to u petak i subotu s početkom u 20 sati.

Ne dogodi li se neka nepredviđena okolnost vezana uz korona virus, utrka u Zagrebu treba li bi biti vrlo dobro posjećena od strane vozača, a nadamo se i od gledatelja. Uz vozače koji pripadaju regiji Alpe adria, svoj su dolazak najavili i vozači iz Belgije, Francuske, Skandinavije, ali i ostatka Europe koji ne pripadaju ovoj regiji, no pošto je utrka otvorenog karaktera imaju pravo nastupa.

Slaven Ivančić predvodi hrvatske snage

Domaće snage predvodit će vozač zagrebačke Baracude, Zabočanin Slaven Ivančnić, koji je prošle godine postao europski prvak u klasi Ski GP2. Uz spomenutu klasu Ivančić će nastupiti i u elitnoj klasi Ski GP1. Prvi start Slaven će imati u petak u 13 sati u klasi Ski GP2, a isti dan će u 15,15 sati startati u klasi Ski GP1. U subotu će točno u podne startati u klasi Ski GP2, a u 14,45 u klasi Ski GP1, a potpuni isti raspored nastupa imati će i u nedjelju.

– Mogu reći da sam se odlično pripremio za nastup na Alpe adria touru. Ovo mi je prva utrka nakon Kuvajta u veljači. U vrijeme pandemije korona virusa jako puno sam radio na svojoj fizičkoj spremi. Nakon završetka pandemije četiri puta tjedno treniramo na Jarunu. Svi smo izuzetno motivirani i spremni za utrku i očekujemo dobre rezultate – optimističan je europski prvak i već legendarni hrvatski jet ski vozač, Slaven Ivančić.

Puno se očekuje i od mladog Vite Obrovca, također člana zagrebačke Baracude, prošle godine trećeg juniora Europe koji će nastupiti u klasa Junior 13-15 i Ski begginer. Uz spomenuti dvojac u konkurenciji stajaćih jetova nastupit će i Toni Obrovac u klasi junior 11-13, Jasmina Kelava u klasi Ski ladies GP1.
Što se tiče sjedećih jetova u klasi Runaboat GP4 nastupit će Simon Buntak, a Zlatarbistričanin Tihomir Kotarski nastupit će u klasama Runaboat GP3 i GP4. Kao i Slaven i Vito svi spomenuti su članovi zagrebačkog jet ski kluba Baracuda.

Jarun nije daleko, jet ski utrke izuzetno su atraktivne, pa se nadamo da će Slaven i ostatak imati brojnu podršku kako zagrebačke, tako i zagorske publike. Nikako nemojte propustiti ove iznimno zanimljive i atraktivne, a slobodno možemo i reći utrke s primjesom spektakla.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content