Novosti

Ozren Hanžek: “Košarkaški klub Zabok je veliki mamac za igrače i trenere“

Vodstvo i simpatizere Zaboka protekli je tjedan šokirao iznenadni odlazak trenera Ivana Perinčić u Cedevitu, gdje će obavljati funkciju drugog pomoćnog ili trećeg trenera u stožeru poznatog Španjolca, Sita Alonsa. Nakon što je ostvario odličan rezultat, Perinčić je uvjeravao da će još barem jednu sezonu ostati u Zaboku, pa ne čudi što je ova njegova odluka razočarala vodstvo i simpatizere kluba. Posebno je razočaran bio sportski direktor Dragutin Črnjević i to s pravom. Doveo mu je odlične igrače prošle sezone, dao mu je šansu kakva se rijetko kome pruža, a po Perinčićevim željama Črnjević je počeo dovoditi igrače za narednu sezonu, a onda šok. Ovakve situacije nisu rijetkost u sportu. Jasno je da Zabok ni iz bliza ne može financijski parirati Cedeviti, pa ipak očekivali smo da će košarkaš sjajne atmosfere održati riječ i ostvariti još jednu odličnu samostalnu trenersku sezonu, no on je odlučio s prvog trenera preći na trećeg.
-U najgorem mogućem trenutku ostali smo bez trenera, što kao i sve u životu nosi dobre i loše strane. Loša je ta što smo u prvom trenutku bili šokirani, a dobra što je za zabočku klupu zainteresirana iznenađujuća količina cijenjenih trenera, među kojima je i jedan s NBA iskustvom. Sportski direktor Črnjević pregovara s nekoliko trenera i bez obzira što je vremena malo, nećemo žuriti s ovom kompleksnom odlukom, a siguran sam da ćemo pronaći pravo rješenje. Žao mi je što je zbog obiteljskih razloga otpao Ivan Tomas, poznati košarkaš koji je branio i naše boje, a posljednje dvije sezone bio je pomoćni trener u Ciboni. Za neke senzacionalne vijesti već bi vam se ovaj tjedan mogao javiti sportski direktor Dragutin Črnjević – riječi su predsjednika Zaboka Ozrena Hanžeka.

Dobar rad u KK Zabok doveo je do još jednog velikog transfera. Najbolji igrač Zaboka u prošloj sezoni, Petar Marić, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Zadrom. Napokon. Zadarsko „dite“ prekasno se vratilo kući, a zašto se u proteklim godinama više puta odlučio za Zabok, to zabočkom premijer ligašu služi na čast. – Iako smo njegovim odlaskom oslabljeni, izuzetno mi je drago da je Marić konačno prepoznat u Zadru. Radi se o iznimno kvalitetnom all-around igraču koji se daje za momčad, a ne za brojke. Osim što je sjajan košarkaš, Marić posjeduje i iznimne ljudske vrline – govori nam Hanžek. Pripreme za Premijer ligu počinju 16. kolovoza, a na zabočkom su popisu za sada slijedeći košarkaši: Aljoša Šarac, Andro Anzulović, Antonio Črnjević, Antonio Vlaić, Zvonimir Ćutuk, Martin Tuđen i Ivan Martinko. Pripremama će se priključiti i perspektivni juniori Borovča, Svečnjak, Elčić i Tomić.

-Pred potpisom ugovora smo sa šuterom Rokom Galićem, pregovoramo s Kapustom i Vučićem da još sezone provedu u Zaboku. Iza našeg kluba je odlična sezona u kojoj smo igrali play-off, polufinale kupa, a uz to smo čak 12 puta bili u izravnom tv prijenosu. Zabok je odlična odskočna daska kako za igrače, tako i za trenere. Uz to s novom dvoranom dobili smo vrhunske uvjete za rad, atmosfera u i oko kluba je fantastična, naše su utakmice među najposjećenijima u ligi – zadovoljan je Hanžek. Financijska situacija nije idealna, sredstava nikad dosta, no Zabok je unatoč tome klub bez repova i klub koji ispunjava svoje obaveze. -Pozivamo sve koji se prepoznaju u našem projektu da nam se pridruže. KK Zabok je odavno nadišao našu županiju, a čini se i Hrvatsku i danas je idealan mamac u marketinškom smislu – završio je Hanžek.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content