Novosti

PARLAMENT: Pacijentice ginekološke ambulante zabočkog Doma zdravlja neugodno su iznenađene odlukom o promjeni ginekologa bez da ih je itko išta pitao i obavijestio o tome

Napominju kako je izbor ginekologa intimna stvar svake žene i misle da imaju pravo izbora. Posebice iz razloga što je nekim ženama neugodno ići muškom liječniku te su izričito tražile da im ginekog bude liječnica.

Nekoliko pacijentica ginekološke ambulante Doma zdravljaKrapinsko-zagorske županije u Zaboku potužilo se na iznenadnu promjenu ginekologa. Umjesto njihovih dotadašnjih liječnika – ginekologa koji su dolazili iz OB Zabok na pregledu su se pojavili novi nepoznati liječnici što je pacijenticama zasmetalo.

Pravo izbora

Napominju kako je izbor ginekologa intimna stvar svake žene i misle da imaju pravo izbora. Posebice iz razloga što je nekim ženama neugodno ići muškom liječniku te su izričito tražil da im ginekog bude liječnica.Ovakvom odlukom, a da ih je bilo tko izvjestio o promjeni, jako su nezadovoljne. Iz čista mira, tvrde, podijeljene su u dva tima. Što je razlog ovoj odluci pitali smo u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Ravnateljica Nada Dogan istaknula je kako je od 7. veljače ove godine OB Zabok jednostranootkazala Ugovor o međusobnoj suradnji zbog preopterećenosti liječnika Bolnice i reorganizacije rada u Bolnici. – Dom zdravlja iz tog razloga raspisao je Natječaj za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u ginekološkim ambulantama u Zaboku.

Izabrani liječnik i liječnica

Natječaj je završen, te u skladu s pozitivnim propisima Doma zdravlja izabrani su liječnik i liječnica, koji će započeti s radom 1. travnja. Pacijentice imaju mogućnost izbora kao i u svim našima ambulantama i vjerujem da će ambulante zadovoljiti njihove potrebe – rekla je ravnateljica Dogan.Inače, Dom zdravlja KZŽ i OB Zabok 2003. godine sklopili su Ugovor o međusobnoj suradnji i na taj način su liječnici OB Zabok pružali zaštitu u ginekološkim ambulantama Zabok. Taj sporazum je potpisan ciljem rješavanja rada u ambulantama zbog nemogućnosti popunjavanja upražnjenih mjesta, pošto se na raspisane natječaje Doma zdravlja nitko od ginekologa nije javio.

DOGAN: Od 7. veljače ove godine OB Zabok jednostrano je otkazala Ugovor o međusobnoj suradnji zbog preopterećenosti liječnika Bolnice i reorganizacije rada.

Izvor: Zagorski list

Skip to content