Novosti

Patrik Erceg i Jana Pavalić državni prvaci u plivanju

Patrik Erceg se okitio s dva državna naslova, a Jana Pavalić s jednim državnim naslovom

Uz sudjelovanje 170 plivača i plivačica kadetske dobi iz 29 hrvatskih plivačkih klubova, na bazenu Mladosti u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete. Otvorio ga je Vladislav Veselica, novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

Među hrvatskom elitom bili su i kadeti i kadetkinja Olimpa iz Zaboka, pod ravnanjem sportskog direktora, prof. Ivice Androića. Kući su se vratili s tri zlata i državna naslova, te četiri brončane medalje. Prvi među jednakima ovaj je puta bio Patrik Erceg, koji se u Zagrebu okitio s dva državna naslova. Patrik je bio zlatni na 200 mješovito i 100 leptir. Utrku na 200 mješovito Patrik je dobio rezultatom 2:17,69. što je ujedno i njegov osobni rekord. Pobjedu u disciplini 100 leptir odnio je s respektabilnim vremenom ispod jedne minute, točnije 59,36 sekundi, što je također njegov osobni rekord. Na 800 slobodno, 200 leptir i 200 slobodno bio je brončani, pa je tako osvojio čak peta medalja na državnoj smotri.

Pravo iznenađenje priredila je Jana Pavalić iz Gornje Stubice na 100 leptir postavši državnom prvakinjom u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačicama i odličnim vremenom od 1:08,83. Na 100 slobodno bila je brončana. U obje discipline popravila je svoje osobne rekorde.

Profesor Ivica Androić nije krio zadovoljstvo postignutim uspjesima i nastupima svih Olimpovih natjecatelja. Unutar prvih deset plasirala se ženska štafeta Olimpa u sastavu Jana Pavalić, Vanja Bartol, Marija Žnidarec i Emma Horvat osvojivši 6. mjesto. Mješovita štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Mauro Šipek Glavač, Patrik Erceg, Jana Pavalić i Vanja Bartol osvojila je deveto mjesto. Mlađi kadet Mauro Šipek Glavač bio je 11. na 800 slobodno. Debitantice na ovom državnom prvenstvu bile su Emma Horvat, Vanja Bartol i Marija Žnidarec.

Iduće natjecanje je za starije plivače bit će Victoria Primorje 2019. HPS Grand Prix Hrvatska, koji će se održati u Rijeci.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content