Novosti

Pet OSKARA ZNANJA odlazi u Krapinsko-zagorsku županiju

Izniman uspjeh dobitnika Oskara znanja, ali i svih onih koji su osvojili neka druga mjesta na državnim i županijskim natjecanjima dokaz su da se trud, učenje i zalaganje isplati, a da izvrsnost djece i mladih treba poticati i nagrađivati.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove godine državnim i međunarodnim prvacima dodjeljuje Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Svečana dodjela se održava danas u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u Krapinsko-zagorsku županiju odlaze pet Oskara.

Za 1. mjesto na državnom natjecanju iz biologije Oskara će dobiti učenica 2. razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka Petra Horvat čija je mentorica na natjecanju bila profesorica Ana Culej.

Na državnom natjecanju iz informatike u razvoju softera prvo mjesto osvojio je Domagoj Gavranić, učenik 6. razreda iz Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog čija je mentorica bila profesorica Katarina Mardešić.

Maja Profeta, učenica 6. razreda Osnovne škole Sveti Križ Začretje pod mentorstvom profesorice Božene Belanović dobit će Oskara za prvo mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara u kategoriji graditeljstvo, dok su na natjecanju ‘Sigurno u prometu’ pobjedu odnijeli Alen Jurina, učenik 6. razreda Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica pod mentorstvom profesora Marka Mihaljinca te Marija Švaljek, učenica 5. razreda Osnovne škole Sveti Križ Začretje pod mentorstvom Božene Belanović kojima će također biti dodijeljeni Oskari.

Sutra će Karlo Firšt, Tomislav Tuškan, Marko Ozimec, Matija Tuškan i Nikola Kuhar iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku za kvintet 1. kategorije također dobiti svoje Oskare i to u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Izniman uspjeh spomenutih učenika, ali i svih onih koji su osvojili neka druga mjesta na državnim i županijskim natjecanjima dokaz su da se trud, učenje i zalaganje isplati, a da izvrsnost djece i mladih treba poticati i nagrađivati.

Petra Horvat (lijevo) s mentoricom prof. Anom Culej

Skip to content