Novosti

PGD Rogaška Slatina ugostila bratska društva među kojima i DVD Zabok

Ove subote 14. svibnja 2022. godine PGD Rogaška Slatina ugostila je bratska društva DVD Zabok s kojima njeguje suradnju već 42- godine i DVD Prišlin Hum koji u lipnju proslavljaju svoju 70. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Ivana Povaleja zajedničkim suglasjem dogovarali su se aktivnosti za ovu godinu. Tako je usuglašen datum susreta djece i mladeži bratskih društava koji će se održati u Rogaškoj Slatini u subotu 11. lipnja 2022. godine. DVD Zabok bit će domaćin susreta operativnih članova, veterana i žena u nedjelju 28. kolovoza 2022. godine.

Svi predstavnici su se složili kako je ovo vrijeme pandemije malo zaustavilo aktivnosti vatrogasaca ali se je zato puno ulagalo u usavršavanja, nabavljanja potrebite vatrogasne opreme i obnove zgrada dobrovoljnih društava. U mnogim društvima zbog okolnosti pandemije nisu bila moguća druženja koja će se sada intenzivno nastaviti u periodu koja su pred nama.

Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvo koje se je nastavilo uz svečani ručak u prelijepom okruženju slovenskih gorica odakle se pružao zaista impresivan pogled na cijelu okolicu.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik DVD-a Zabok

Skip to content