Novosti

Pisac i redatelj Pero Kvesić dolazi u zabočku Zelenu dvoranu 14. 9. 2018. u 20 sati

DUM SPIRO SPERO

Pisac i redatelj Pero Kvesić dolazi u zabočku Zelenu dvoranu. Ovog petka, 14. rujna u 20 h gledamo njegov film Dum Spiro Spero nakon čega slijedi razgovor s autorom o filmu, knjigama, Poletu, GK Jabuci i ostalim temama koji će voditi Ljiljana Pavlina.

DUM SPIRO SPERO Pero Kvesić – Hrvatska 2016 – 50′ – dokumentarni Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok Ulaz slobodan Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači dok dišem, nadam se i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature.

Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire.

Ovaj je film uvelike one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju. FILM JE DISTRIBUIRAN KROZ KINEDOK PLATFORMU. event > https://www.facebook.com/events/2177304799195799/ trailer > https://www.youtube.com/watch?v=9HJppwrpGeg

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA

Skip to content