Novosti

Plavinka postavila kante za pseći izmet na tri lokacije u Zaboku

Na tri lokacije u gradu Zaboku postavljene su kante za pseći izmet. Prema riječima direktorice komunalne tvrtke Plavinka, Sonje Horvat prilikom održavanja zelenih površina uočeno je kako radnici na poslovima održavanja doživljavaju neugodnosti prilikom košnje zbog nailaska na pseći izmet, a i sama prisutnost istoga narušuje sliku grada. Također, istaknula je Horvat, u Zaboku je stalni porast broja pasa kao kućnih ljubimaca te vlasnici prilikom šetnje nisu imali kamo odložiti izmet.

-Nabavom i montažom kanti za pseći otpad željeli smo potaknuti vlasnike pasa na odgovorno ponašanje i provođenje Gradske odluke o načinu i uvjetima držanja kućnih ljubimaca, učiniti grad ljepšim i u konačnici olakšati radnicima tvrtke održavanje zelenih površina. Kante su postavljene na tri lokacije koje su najprometnije pri šetnji pasa na Trgu K. Š. Đalskog, uz zebru ispred ljekarne, na kraju Radničkog naselja ispred Gimnazije i uz Ulicu Matije Gupca poslije semafora, uz stepenice prema Domu zdravlja. U budućnosti je planirana nabava i postava još nekoliko kanti za pseći otpad, na lokacijama koje predlože vlasnici pasa – zaključila je Sonja Hovat.

Valja reći kako je to jedna od ideja predložena i u sklopu projekata ‘Uzmi pare i napravi nešto za mlade’ te u sklopu realizacije Dječjeg participativnog proračuna od strane osnovnoškolaca – “Ideju predloži – za dobro se založi“.

Skip to content